ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Nervózní jsem jen před prvním odpalem, říká plzeňská golfistka Tereza Koželuhová

REDAKCE

Tereza Koželuhová

Jejím golfovým vzorem je světová jednička Dustin Johnson, americký chlapík s úžasným talentem, ale také divokou rebelskou minulostí. Až jeho partnerka a matka jejich dvou synů Paulina Gretzky, dcera největší světové hokejové legendy, ho zklidnila. A nasměrovala do pozice světové jedničky. A hlavně golfové výsledky na něm obdivuje Plzeňanka Tereza Koželuhová, česká golfová naděje, která se tomuto sportu věnuje od šesti let. Stejně jako její starší sestra Eva.

V březnu oslavila plnoletost, ještě předtím šest týdnů nabírala další zkušenosti v golfové akademii Bishops Gate poblíž Orlanda. "A k tomu samozřejmě pilovala angličtinu. Byla to velká zkušenost, takhle dlouho sama v zahraničí jsem byla poprvé," svěřila se česká reprezentantka v mládežnických kategorií Koželuhová a členka plzeňského klubu Greensgate Dýšina, kterou trénuje Jan Mergl.

Loňská sezona pro vás byla velice úspěšná, na co jste byla nejvíce pyšná?
Určitě na start na mistrovství Evropy žen a týmů. Probojovala jsem se také mezi nejlepší na prestižních juniorských turnajích German Open nebo Girls Britisch Open Amateur. Tam jsem se na hřišti Enville nedaleko Birminghamu v konkurenci 144 hráček světa dostala mezi šestnáct nejlepších. To byl zatím asi můj největší zážitek z golfu. Doufám, že na tu sezonu dokážu navázat.

Tereza Koželuhová

Co pro vás golf znamená?
Ta hra se mi moc líbí. A možná ještě víc lidi, s nimiž se díky golfu potkávám. Kamarády mám mezi kluky i holkami, vzájemně si fandíme. A dobře vím, že se pořád musím učit. V Americe jsem poznala zase odlišný golfový trénink i přístup ke hře.

Jste při golfu nervózní?
Před prvním odpalem sice někdy ano, ale pak už vypnu a vnímám jen hřiště a míček. Golf je úžasný sport, ale na profesionální úrovni je to hlavně dril i odříkání a já se nerada nechávám svazovat. Takže nejprve zkusím golf spojit s vysokoškolským studiem a pak se uvidí. Nejdřív ale musím dokončit sportovní gymnázium. Proto ani v tuto chvíli nejsem rozhodnutá, jestli přestoupím mezi profesionálky jako sestra Eva.

Obě jste v minulosti dokázaly vybojovat titul mistryně světa v dalším sportu ve Ski & Golf, kombinujícímu obří slalom s golfem. To už je parádní sportovní bilance..
Díky rodičům jsme se s lyžemi na horských svazích i na golfových hřištích pohybovaly od úplného dětství. Škoda, že jsem loni nemohla obhajovat zlato na šampionátu v Zell am See kvůli zraněnému kolenu. Evina vyhrála, mohly jsme se zase poměřit mezi sebou, což se nestává každý den. Ale oba sporty nás moc baví.  To je ostatně moje krédo i v golfu - hrát ho tak, aby mě nikdy nepřestal bavit.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]