ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Město nabídne sport všem generacím

REDAKCE

Sportovní hry MŠ 2017 (ilustrační foto)

Sportovní hry mateřských škol, Plavecký přebor seniorů a Sportmánie Plzeň 2018 aneb Sportovní park pro celou rodinu jsou tři sportovní akce pro veřejnost, které přichystalo od května do srpna město Plzeň. Děti z mateřských škol budou soutěžit 15. května na Atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanechsenioři se utkají 7. a 8. června v bazénu na Slovanech a devítidenní Sportmánie se bude konat od 18. do 26. srpna v parku za OC Plaza Plzeň.

V třetím ročníku Sportovních her mateřských škol budou soutěžit děti z 24 mateřských škol, které prošly únorovými kvalifikačními koly. Startovat bude přibližně 500 dětí. Soutěžit se bude 15. května od 8. 45 do 11: 45 ve čtyřech individuálních disciplínách, a to v hodu do dálky, skoku z místa s odrazem snožmo, v běhu na čtyři krát šest metrů a v přeskakování a podlézání překážky. Závodit budou také šestičlenná družstva v běžecké štafetě.

První ročník Plavecký přebor seniorů přichystalo město na 7. a 8. června od do plaveckého bazénu na Slovanech od 9 do 13 hodin. „Chtěli jsme připravit také závody pro starší generaci. Po poradě s organizacemi, které zastupují seniory, jsme vybrali jako nejvhodnější sport plavání,“ uvedl Radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka. Soutěžit se bude podle věku ve třech kategoriích a na výběr je délka tratě 50, 100 a 200 metrů. Vyhlášení výsledků se uskuteční v sobotu 16. června na Oblastním sletu župy plzeňské, Plzeň – Letná.

Plavecký přebor seniorů

Senioři se mohou na závody přihlásit jak prostřednictvím e-mailu koc@plzen.eu, tak i osobně na Odboru sportu Magistrátu města Plzně, Kopeckého sady 11, Plzeň, u pana Koce. Hlásit se mohou i v místě sídla Sokolské župa Plzeňská, případně v místě sídla Seniorů Plzeňského kraje.

Tisková konference ke sportovním akcím v Plzni

Sportmánie Plzeň 2018 se bude konat od soboty 18. do pondělí 26. srpna. „Akce navazuje na úspěšný Olympijský park 2016 a Sportmánii Plzeň 2017.  V parku za OC Plaza bude přes 50 plzeňských klubů prezentovat svoje sportovní aktivity, které si budou moci všichni vyzkoušet na vlastní kůži,“ uvedl vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc. Stejně jako loni bude součástí atrakcí i Jump aréna a vysoká horolezecká stěna.  Radní Petr Chvojka připomněl, že loni akci navštívilo na 55 tisíc lidí. „Stejně jako v předcházejících dvou letech bude vstup na všechny akce zdarma. Nevidíme důvod, proč bychom měli na takovou vybírat vstupné,“ uvedl. Rozpočet na akci je přibližně pět milionů korun, na nákladech se bude podílet město i městské obvody.

Text: Marie Fialová

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]