ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Mistryněmi ČR v házené staly starší žačky DHC Plzeň!

REDAKCE

Pomyslnými královnami Žákovské ligy, nejvyšší celorepublikové soutěže, se staly hráčky DHC Plzeň. Soutěž probíhala turnajově, od prosince 2017 do května 2018 a vítězky jsou nyní Mistryněmi České republiky.  Staly se tak vůbec prvním družstvem v historii klubu DHC Plzeň, kterému se to v této kategorii podařilo!

Cesta za zlatým snem však byla plná překážek a strastí. Hráčky postupně absolvovaly šest turnajů – první dva hrály v domácím prostředí. V únoru zajížděly ke třetímu turnaji do Ledče nad Sázavou. Zde je čekal pozdější bronzový medailista DHC Slavia Praha. V bojovném zápase vedly převážnou část hrací doby. 10 minut před koncem dokázala Slavia otočit, ale DHC si vedení záhy vzala zpět a díky výborným zákrokům Michaely Malé v brance a díky gólů Julči Dubské v útoku zvítězilo 17 : 15.

Čtvrtý turnaj proběhl v dubnu v Chebu a nás čekal další soupeř z čela tabulky – DHK Slavoj Žirovnice. Naše hráčky bojovaly a postupně se jim podařilo vybojovat si mírný čtyřbrankový náskok. Ve 12. minutě se sice Žirovnice naposledy přiblížila na tři branky (14 : 17), v následující pětiminutovce ale už neskórovala ani jednou a DHC odskočilo šňůrou pěti branek. Konečný výsledek DHC Plzeň - DHK Slavoj Žirovnice 25 : 16. Největším tahounem družstva byly Helča Voráčková (6 branek) a Adéla Pitulová (5 branek).

Pátý turnaj proběhl až v daleké Ostravě. A všichni netrpělivě očekávali souboj neporažených – HC Zlín a DHC Plzeň. Zlín přijel bez dvou hráček základní sestavy. DHC přijelo kompletní, i když ne úplně zdravé - Pitulová i Voráčková se zotavovaly po zraněních. Do utkání vstoupily lépe hráčky Zlína a po chybách v naší obraně vedly 3 : 0. DHC se ale nevzdávalo a ještě v průběhu prvního poločasu dotáhlo na remízový stav. Ve druhém poločase přetahovaná pokračovala. DHC Plzeň si postupně vypracovalo až tříbrankový náskok, který mohlo navýšit až na pět branek, ale bohužel vlastními chybami nejen vedení nezvýšilo, ale naopak se drobnými zmatky o něj připravilo, a tak minutu před koncem svítilo na ukazateli 13 : 14 pro Plzeň. Opět díky skvěle chytající Míše Malé a s přehledem hru organizující Natálii Rittichové dotáhlo DHC i toto utkání do vítězného konce.

Také na posledním šestém turnaji 12. 5. ve Strakonicích se vítězství nerodila lehce. První krok k titulu udělalo DHC proti stále se zlepšujícímu Kynžvartu (výhra 23:16). Druhé utkání pak bylo zcela jednoznačné (Sokol Kobylisy si odvezl porážku 18 : 32).  Třetí zápas byl prvním mečbolem. Bylo jasné, že to bude velmi nepříjemný soupeř, který navíc hraje v domácím prostředí a s podporou domácích fanoušků. Po počáteční oťukávání měly v prvním poločase více navrch domácí hráčky, a také převážnou část vedly. Naše hráčky ale statečně dotahovaly, a tak poločas skončil smírně 9 : 9. Ve druhém vstřelily první gól domácí, ale pak následovala šňůra branek Plzeňaček, které odskočily na dvoubrankový náskok. Domácím se podařilo dotáhnout. Potom ve stejném duchu ještě dvakrát DHC odskočilo (vždy na tříbrankový rozdíl) a Strakonice vždy dotáhly - naposledy v 15. minutě na 16 : 16. Rozhodující třígólovou šňůru odstartovala Voráčková, pak přidala gól z trháku Toušová a další trefu z dálky Voráčková. DHC Plzeň se tři minuty před koncem opět ujalo vedení o tři branky. Strakonická děvčata ještě dokázala dvakrát snížit, ale i DHC dvakrát odpovědělo (tentokrát z rukou Rittichové a Voráčkové). Po výhře 21 : 18 mohla zlatá radost vypuknout naplno.

V posledním čtvrtém utkání dne bylo těžké najít motivaci a se Zorou Olomouc hráčky DHC Plzeň dlouho prohrávaly. Nakonec zlepšenou hrou dokázaly i tohle utkání dovést k vítězství 22 : 19.

Žákovskou ligu tak DHC Plzeň dokončilo s 22 výhrami, žádnou prohrou a celkovým skóre 445 : 291.

Sestava vítězného týmu:

Lucie Benešová, Barbora Buřičová, Julie Dubská, Natálie Hofírková, Klára Kepková, Magdaléna Komárková, Kateřina Krausová, Michaela Malá, Kristýna Nová, Adéla Pitulová, Natálie Rittichová, Adriana Šindelářová, Lucie Šoralová, Natálie Tomanová, Valentýna Toušová, Helena Voráčková

Trenérky družstva: PhDr. Jaroslava Šmrhová, Věra Jordanovová, Eva Voláková

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]