ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Mistrovství České republiky dospělých v terčové lukostřelbě 2018

REDAKCE

V pátek 24.8.2018 odstartoval ve Znojmě již 84. národní šampionát dospělých v terčové lukostřelbě. Hojné zastoupení zde měl i Plzeňský kraj ze čtyř klubů (1. LK Plzeň 1935, LK Arcus Plzeň, LO TJ Spartak Chrást a LK Rokycany), jejichž členové z mistrovství přivezli domů 7 medailí a dvě čtvrtá místa.


Zajímavá umístění:

Reflexní luk muži

Vožech Jan (1. LK Plzeň 1935) - kvalifikace 623 bodů, celkové 1. místo a titul mistra ČR

Ebermann Erik (1. LK Plzeň 1935) - kvalifikace 647 bodů, celkové 9. místo

Kalvas Tadeáš (1. LK Plzeň 1935) - kvalifikace 601 bodů, celkové 9. místo

Reflexní luk ženy

Horáčková Marie (LK Arcus Plzeň) - kvalifikace 620 bodů, celkové 1. místo a titul mistryně ČR

Cimická Jana (1. LK Plzeň 1935) - kvalifikace 534 bodů, celkové 6. místo

Nechutná Klára (1. LK Plzeň 1935) - kvalifikace 550 bodů, celkové 8. místo

Reflexní luk senioři

Heřman Michal (LK Arcus Plzeň) - kvalifikace 634 bodů, celkové 1. místo a titul mistra ČR

Reichl Robert st. (LO TJ Spartak Chrást) - kvalifikace 598 bodů, celkové 5. místo

Družstva reflexní luk muži

1. LK Plzeň 1935 „A“ (Vožech Jan, Ebermann Erik, Jech Matěj, Kalvas Tadeáš) - kvalifikace 1871 bodů, celkové 2. místo a titul vicemistrů ČR

1. LK Plzeň 1935 „B“ (Šustr Milan, Janout Marek, Buňata Jiří) - kvalifikace 1669 bodů, celkové 7. místo

Družstva reflexní luk ženy

1. LK Plzeň 1935 „A“ (Cimická Jana, Soukupová Barbora, Boudová Tereza) - kvalifikace 1583 bodů, celkové 2. místo a titul vicemistryň ČR

LK Arcus Plzeň (Horáčková Marie, Bolehovská Aneta, Aisbrychová Eva) - kvalifikace 1710 bodů, celkové 3. místo

1. LK Plzeň 1935 „B“ (Nechutná Klára, Brandová Tereza, Beránková Eliška) - kvalifikace 1512 bodů, celkové 4. místo

Družstva reflexní luk senioři

LK Arcus Plzeň (Heřman Michal, Vlček Pavel, Ševčák Vladislav) - kvalifikace 1782 bodů, celkové 4. místo

LO TJ Spartak Chrást (Haber Zdeněk, Šembera Ivan, Reichl Robert st.) - kvalifikace 1540 bodů, celkové 5. místo

Mix tým dospělí

1. LK Plzeň 1935 (Ebermann Erik, Nechutná Klára) - kvalifikace 1197 bodů, celkové 3. místo

LO TJ Spartak Chrást (Král Lukáš, Řezáčová Karolína) - kvalifikace 1082 bodů, celkové 6. místo

Páteční odpoledne se na 84. MČR dospělých v terčové lukostřelbě neslo ve znamení kvalifikačního utkání. Každý střelec se pokusil své skóre přiblížit k maximu 720 bodů. Pořadí závodníků z kvalifikace určilo postupy a vzájemné soupeře pro eliminační souboje, které probíhaly po celou sobotu. V neděli šampionát uzavíraly pouze duely o zlaté medaile a tituly mistrů a mistryň ČR.

V nejprestižnější a nejobsazenější kategorii reflexního luku mužů se mezi šestnáctku nejlepších přes dva soupeře probojovali hned tři plzeňští lukostřelci, týmoví kolegové z 1. LK Plzeň 1935. Tadeáš Kalvas zde bohužel narazil na silnějšího Davida Vítovce z Prahy, který ho porazil 6:2. Erik Ebermann soupeřil s brněnským Martinem Ondrou a po vyrovnaném utkání pro něj cesta také skončila v poměru 4:6. Jan Vožech ale porazil Davida Jarocha z Ostravy 6:2 a pokračoval tak do čtvrtfinále. Tam se mu podařilo uspět nad Davidem Vítovcem 6:4. V posledním sobotním souboji porazil domácího Karla Neuwirtha také o dva setové body 6:4 a zajistil si tak místo na finálové střelnici. I v neděli ukázal své kvalitní střílení, když zvítězil nad Vítkem Vejražkou z Chebu 7:1, čímž se stal mistrem ČR pro rok 2018.

Mezi ženami se nejlépe dařilo Marii Hořáčkové z Arcusu Plzeň. Další dvě plzeňské závodnice se prostřílely mezi osm nejúspěšnějších, a to Jana Cimická a Klára Nechutná. Obě ale nestačily na soupeřky a poměrem 3:7 a 0:6 vypadly z pokračujících soubojů. Marie Horáčková si musela poradit se třemi závodnicemi z Ostravy. Nejprve porazila Evu Kuhejdovou 6:2 a postoupila do semifinále, kde prošla hladce 6:0 přes Marcelu Jarochovou. Diváci na finálové střelnici viděli dokonce perfektní skóre 30 bodů v podání Kláry Grapové, což ale byly jediné dva set body, které dokázala na plzeňskou favoritku utrhnout. Marie Horáčková tak stanula na zlaté příčce a odváží si titul mistryně ČR.

Další hojně zastoupenou kategorií byli senioři – reflexní luk. Zde se na páté pozici umístil Robert Reichl z LO TJ Spartak Chrást, který se do soubojů o medaile nedostal přes Oldřicha Malého z Kostelce na Hané. Mezi nejúspěšnější čtveřici se naopak probojoval Michal Heřman z Arcusu Plzeň, který Oldřicha Malého porazil 6:2. V neděli pak s Miroslavem Grohmannem bojovali o zlato. Jejich síly byly velmi vyrovnané a o vítězi rozhodl až jediný šíp v rozstřelu, který dolétl do lepšího bodového pole ve prospěch Michala Heřmana. Plzeň tak získala dalšího mistra ČR.

Západočeským střelcům se dařilo i v soutěži družstev. Mezi úspěšné týmy mužů patří hned dva z 1. LK Plzeň 1935, které se potkaly ve čtvrtfinále. Družstvo „B“ ve složení Šustr, Janout, Buňata bylo poraženo kolegy 6:0 a skončilo tak na celkovém 7. místě. Družstvo „A“ ve složení Vožech, Ebermann, Jech, Kalvas pokračovalo mezi nejlepší čtyřku, kde nejprve zvítězilo 6:0 proti domácímu Znojmu a následně bohužel nestačilo na tým z Chebu. Tím si na šampionátu vysloužili stříbrnou medaili a titul vicemistrů ČR.

O medaile bojovaly dokonce tři ženské týmy z Plzeňského kraje. Bronz si nad „B“ týmem 1. LK Plzeň 1935 vybojovaly lukostřelkyně Arcusu Pzeň ve složení Horáčková, Bolehovská, Aisbrychová. O zlato pak střílelo plzeňské družstvo „A“. Cimická, Boudová a Soukupová však v napínavém souboji prohrály s Ostravou v rozstřelu 4:5 a umístily se tak na stříbrné příčce.

Mezi seniory získalo krásné 4. místo družstvo LK Arcus Plzeň ve složení Heřman, Vlček, Ševčák, a celková 5. pozice patří družstvu LO TJ Spartak Chrást, za které stříleli Haber, Šembera a Reichl.

Poslední skupinou eliminačních soubojů byly takzvané mix týmy, které jsou složené vždy z jednoho muže a jedné ženy. Zde se na 6. příčce umístili Lukáš Král s Karolínou Řezáčovou z Chrástu. Po prvním kole soubojů, kde se utkali s dvojicí ze Startu Praha a zvítězili 6:0, si došli pro bronzovou medaili Erik Ebermann a Klára Nechutná z 1. LK Plzeň 1935. V semifinále prohráli se znojemským týmem, v souboji o bronz s Prostějovem došlo až na rozstřel, který rozhodl ve prospěch Plzně.

„Na domácím šampionátu bylo jasně vidět, že plzeňské kluby patří dlouhodobě k republikové špičce. V soutěži jednotlivců patří 3 ze 4 titulů Plzni. Družstva pak získala další 4 medaile, což je nejvíce ze všech krajů.“ Okomentoval mistrovství hlavní trenér 1.LK Plzeň 1935, Jan Šípek.

Kompletní výsledky

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]