ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

AK ŠKODA Plzeň nejúspěšnějším klubem v ČR

REDAKCE

Dalším významným milníkem atletického klubu ŠKODA Plzeň se stalo víkendové mistrovství republiky do 22 let v Ostravě. Kategorie, kde mohou soutěžit proti sobě v rovnocenném závodě dorostenci, junioři i dospělí jsme posbírali celkem 13 medailí a přepisovali mnohé historické výsledky.

Sedm zlatých, tři stříbrné a stejný počet bronzových medailí znamená, že jsme nejen ovládli medailové pořadí klubů na tomto šampionátu, ale dostalo se nám uznání širokého okolí za tento výjimečný výsledek.

A kdo se všechno o tento fantastický výsledek postaral ? Výjimečný počin, kterému aplaudovali diváci předvedla Tereza Hrochová, která zvládla kombinaci třech vytrvaleckých tratí s medailovým ziskem. Vcelku s přehledem ovládla trať na 3000m př., aby poté v běhu na 5000m získala nejen další zlato, ale jen o necelé dvě vteřiny časem 16:34,56 min zaostala za rekordem celého mistrovství. Medailový tripl zakončila bronzem na 1500m, kde si dokonce vytvořila nový osobní rekord, přestože v nohách měla již dva náročné závody.


Další husarský kousek se zrodil v kladivu mužů a žen. Mistři republiky se stali závodníci právě našeho klubu. Soutěž žen ovládla Kateřina Skypalová, která tak obhájila své loňské vítězství a ani Patrik Hájek nenašel soupeře, který by ho překonal. A dvě zlata z kladivářského kruhu byla na světě.

A že to bude šampionát Škody Plzeň nám dokázali i naši výškaři. Josef Adámek a Jan Štefela si rozebrali dva nejcennější kovy. Josef Adámek bral za 208 cm zlato a stříbrný teprve 17ti letý závodník Jan Štefela výkonem 206 cm po právu slavil stříbro.

A to jsme ještě netušili, co nastane v disku mužů. Škodovácké trio závodníků, kteří jsou všichni věkem ještě junioři, nepustilo na stupně vítězů dokonce nikoho jiného. Soutěž ovládl devátý nejlepší junior světa Jakub Forejt, stříbro patří Petru Procházkovi a bronz Michalu Forejtovi. Všichni tři letos takto dominovali i na mistrovství republiky juniorů, ale že se tato situace bude opakovat i na MČR do 22 let a borci před sebe nepustí jediného muže, nikdo nečekal. Michal Forejt si po bronzové radosti z disku vylepšil úsměv ještě dalším bronzem tentokrát ve vrhu koulí.


Po závodech měla velkou radost i Tereza Schejbalová, která získala stříbro ve skoku o tyči a porazila dokonce i letošní juniorskou světovou šampiónku v této disciplíně. Poslední medaili pro náš klub a rovnou zlatou získal Filip Ličman, když se dokázal vrátit ve velkém stylu po letošních zdravotních problémech, kvůli kterým vynechal prakticky celou sezónu. Zlato na 400m př. a nový krajský rekord 51,66 sec, který překonal téměř o celou vteřinu je obrovskou satisfakcí.


Těsně pod medailovým úspěchem ještě zůstala celá řada našich reprezentantů  4. místo 4x400m ženy, 5. místo na 400m př. Lukáš Větrovský a Jana Reissová, 6.místo na 800m Anna Suráková a Slavomír Jaššo ve výšce.

Je to obrovský výsledek a odměna pro náš klub. Nějakou dobu se už pohybujeme díky naší práci a Vaší podpoře mezi republikovou špičkou, ale až dnes můžeme opravdu tvrdit, že jsme byli nejlepší ze všech, když jsme za sebou nechali všechny profesionální pražské kluby a řadu dalších velkoklubů napříč republikou. Ještě jednou Vám všem děkujeme za skvělou podporu

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]