ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Plzeň hostí hokejovou Ligu mistrů, má popularizovat hokej v Evropě

REDAKCE


Rozvíjet i popularizovat hokej v Evropě a podporovat hokejově menší země, to je cílem hokejové Ligy mistrů. Primátorovi města Plzně Martinu Zrzaveckému to dnes při přijetí na radnici řekl výkonný ředitel ligy Martin Baumann. Dvě utkání této mezinárodní soutěže, jejíž prestiž postupně roste, se uskuteční tento týden v Plzni. Domácí HC Škoda Plzeň zahraje dnes proti švýcarskému HC Lugano a v sobotu pak proti finskému JYP Jyväskylä.

„Jedná se o pátý ročník soutěže a já doufám, že se české týmy budou v Lize mistrů posouvat,“ uvedl Martin Baumann, který je podle svých slov v Plzni poprvé. Západočeskou metropoli označil za jeden ze skvělých příkladů, kde funguje spolupráce mezi hokejovým týmem a městem. „Bez podpory města bychom nemohli fungovat,“ reagoval na to Martin Straka, jednatel HC PLZEŇ 1929, který se setkání zúčastnil spolu s Josefem Řezníčkem a Emilem Kristkem.

Podle Martina Straky jde podpora z města a kraje nejen do zázemí, ale například také oba subjekty z 80 procent financují hokejovou mládež. „To je zhruba 400 dětí a za to moc děkuji,“ doplnil Martin Straka. Je přesvědčen, že se mezi Plzeňany daří měnit vnímání hokejové Ligy mistrů, výrazně se zvedají počty fanoušků. Zatímco před dvěma lety na zápas přišlo maximálně dva tisíce diváků, dnes jich na stadionu na zápase se Švýcary očekává až šest tisíc.

„Jsem rád, že kluci (v čele s Martinem Strakou) dokázali tady v Plzni postavit nový tým založený na mladých hráčích, to je budoucnost. Mají-li růst noví Strakové či Řezníčkové, musí mít k tomu podmínky. Proto spolu s krajem vytváříme tréninková střediska mládeže i hokejovou akademii, která poskytne zázemí a podmínky mladým talentům,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. Město Plzeň podle jeho slov v tomto volebním období hokej významně podpořilo, a to částkou kolem stovky milionů korun. „Plzeňský kraj je jedním z nejúspěšnějších regionů v podpoře sportu,“ doplnil primátora Ivo Grüner, náměstek hejtmana, jenž se setkání také zúčastnil.

Martinu Baumannovi primátor řekl, že by chtěl, aby v roce 2020 město Plzeň usilovalo o titul Evropské hlavní město sportu. „Jsem přesvědčen, že k tomu máme veškeré předpoklady. Pokud uspějeme, může to mít pro Plzeň podobný efekt jako titul Evropské hlavní město kultury 2015, který jsme získali,“ dodal primátor. Prestižní titul zviditelnil Plzeň v Evropě a ve světě, výrazně posunul návštěvnost města, nabídl nové kulturní projekty, oživil Plzeň v dané oblasti. V případě sportu by tak mohl dokázat přilákat další děti k pohybu.

Text: Eva Barborková

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]