ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Úspěch za úspěchem plzeňské atletiky

REDAKCE

Hned tři vrcholné atletické akce se sešly o tomto víkendu ve dnech 15. - 16.9 , které do Plzně přivály opět celou řadu skvělých výsledků.

Mistrovství Čech juniorů

Září patří hlavně finálovým kláním v soutěžích družstev. Hradec Králové hostil Mistrovství Čech a s rolí favorita se zde s přehledem vypořádal tým juniorů AK ŠKODA Plzeň, když zvítězil a stal se tak mistrem Čech. Za sebou nechal silný Kolín i dva pražské kluby Olymp a Spartak Prahu.  Může tak po právu vyzvat v boji o titul mistra ČR na konci Září nejen nejlepší týmy mistrovství Čech, ale i Moravy a sedmý nejlepší juniorský tým Evropy Slávii Prahu. Skvěle poskládaný tým juniorů bude mít před sebou velkou výzvu v podobě zisku republikové medaile. Juniorské týmy jsou odjakživa vnímány jako vstupní brána do dospělé atletiky, tak proč tu bránu nemít rovnou z nějakého cenného kovu. Skvěle si v této týmové soutěži vedli letošní účastníci Mistrovství Světa juniorů včele s bratry Forejtovými a velkou posilou pro tuto soutěž hostujícím Danem Vejražkou z Klášterce n. Ohří, který se pravidelně každé léto připravuje v plzeňském areálu AK Škoda Plzeň. Jakub Forejt zde vytvořil dokonce nový krajský rekord v hodu diskem, výkonem 59,49 m. Tým juniorů AK ŠKODA Plzeň doprovodí do boje o republikový titul i juniorky z plzeňského klubu, které z posledních 5 let mají na kontě 4 cenné kovy právě z těchto finálových bojů. Škodovácká děvčata opět dokázala, že čím větší závod , tím jejich motivace roste a jiné to nebude ani ve finále. Proto momentální čtvrté místo juniorek bere klub AK Škoda Plzeň velmi s rezervou. Děvčata si veškerou svojí sílu určitě schovávají právě do boje o titul mistra ČR, kde budou všechny plzeňské opory v plné síle v čele se Skypalovou, Surákovou, Suchou, nebo Schejbalovou, které patří k juniorské republikové špičce. Juniorské finále bude hostit 28. 9. 2018 Slavia Praha, coby obhájce titulu a vítěz tohoto klání bude mít tu čest postoupit do juniorské ligy mistrů a utkat se s 16 nejlepšími týmy Evropy. Velkým vyzyvatelem bude pro AK Škoda Plzeň právě domácí Slavia Praha, která letos skončila v evropské juniorské lize mistrů na zmiňovaném výborném 7. Místě.

Mistrovství Čech žactva

Mládež je velkou pýchou klubu AK Škoda Plzeň a už mnohokrát jsme dokázali nejenom soupeřům, ale i široké veřejnosti, že atletika u nás děti baví, mají jí rádi. To je přesně případ družstva našich starších žáků. Žádnou taktikou nebo nervy svázaný výkon, ale radost právě z atletiky, kde je v tomto věku pořád důležitější pocit a radost, než medaile a rekordy. S velkou chutí závodící tým chlapců si na Mistrovství Čech užil nečekaného úspěchu, patří mu stříbrná pozice a titul druhého nejlepšího žákovského týmu z Čech ve skupině A. Chlapci si tímto vybojovali postup do finále MČR a boje o titul, kde je zajisté čeká nekrásnější závod v jejich kariérách.

Finále jako na diamantovce

Jedno velké finále hostila i Plzeň a bylo to finále jedním slovem neskutečné.
Neuvěřitelná tisícová divácká návštěva na dětských atletických závodech, skandované potlesky, fandění napříč kluby, medaile, poháry i věcné ceny za 36 000 Kč pro jednotlivé týmy. K tomu všemu krajský rekord, útoky na nejlepší republikové výkony a zlatá obhajoba klubových dětiček ze škodovky jak v kategorii mladších žákyň, tak žáků. Taková byla dnes a je atletika v Plzni. Nejvyšší možnou týmovou soutěž v této kategorii hostí již několik let právě klub AK Škoda Plzeň a tuto mnohaletou zkušenost letos přetavil v mítink pro děti , který v lecčem zdaleka přesahoval atmosféru a úroveň mnoha sportovních klání napříč sporty. Díky vám všem, kteří podporujete klub AK Škoda Plzeň zažily děti Plzeňského a Karlovarského kraje rozhodně na dlouho nejkrásnější závody v životě. Byla to paráda a hlavně zážitek pro všechny.

Černý Michal
AK Škoda Plzeň

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]