ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

O víkendu vrcholí Sportmanie, vyrazit můžete i do divadla

REDAKCE


Do konce prázdnin už zbývají jenom dva víkendy. Počasí naštěstí vypadá docela nadějně, tudíž je třeba ještě využít pravého letního počasí. Kromě koupání a dalších letních radovánek Plzeň o víkendu nabídne především sportovní zážitky. V areálu za OC Plzeň Plaza na vás čekají desítky různých sportů, dostaví se také přední české sportovní hvězdy. Co dalšího nabídne víkend v Plzni?

  • Začněte víkend už ve čtvrtek na koncertu na nádvoří Prazdroje

Jak se říká „čtvrtek je malý pátek“, tak proč si ho neužít? Na nádvoří pivovaru pokračuje Léto s Prazdrojem. Tento týden zahraje od 20:30 hodin příznivcům českého rock-punku slavná plzeňská kapela Znouzecnost. Na místě bude samozřejmě k dostání to nejlepší pivo přímo od zdroje.

  • Sportmanie vrcholí, v neděli ji zakončí koncert Mydy Rabycad

Nejen v průběhu týdne, ale i během víkendu máte skvělou příležitost vyzkoušet si celou řadu tradičních i netradičních sportů zdarma v rámci Letní Sportmanie Plzeň 2017. V parku za OC Plzeň Plaza na vás čekají  desítky stanovišť, na kterých vám zkušení trenéři poradí jak na to. Program navazující na loňský olympijský park nabízí také setkání se zajímavými osobnostmi. Hned v pátek v 17:30 budete mít možnost si popovídat s českou biatlonistkou Veronikou Vítkovou a trenérem mužské biatlonové reprezentace Markem Lejskem, v sobotu se silákem Jiřím Tkadlečíkem a v neděli s triatlonisty Janem Řehulou a Přemyslem Švarcem. V neděli večer se můžete do amfiteátru za Plazou vydat na slavnostní zakončení Sportmanie, na kterém od 21:00 zahraje oblíbená elektroswingová kapela Mydy Rabycad. Aktuální informace k programu najdete zde.


  • Divadlo na Plovárně

Kdy jindy by mělo být živo na městské plovárně v Doudlevcích než v létě? Už v pátek večer tu můžete ochutnat veganskou večeři. Hlavní program víkendu je ovšem plánovaný až na sobotu, kdy se zde koná podvečerní divadelní přehlídka. Na své si přijdou děti, pro které od 17 hodin zahraje loutkové divadlo Špalíček. Příznivcům absurdního a improvizačního divadla se představí soubory Improstor a Antidivadlo. Minipřehlídku zakončí A Basta a jejich Novinové divadlo.

  • Spanilá jízda veteránů

Plzeňský Veteran Car Club slaví výročí, vznikl před 110 lety. Obdivovat nablýskané, majiteli hýčkané, historické vozy budete moci v sobotu ráno U Borské přehrady, odkud se pak před desátou hodinou vypraví do Starého Plzence do areálu Bohemia Sektu. Před druhou hodinou pak veteráni dorazí do Prazdroje, kde je budete moci obdivovat pěkně z blízka až do půl páté.

  • Užijte si jedno z posledních letních koupání

Podle předpovědi počasí má být o víkendu poměrně hezky a teplo. I když už jsou rána a večery chladnější, nenechte se odradit. V Plzni najdete hned několik příjemných míst ke koupání, jako jsou třeba bolevecké rybníky, plovárna v Hradišti nebo venkovní bazén na Slovanech. Určitě neuděláte chybu, pokud se vypravíte na některé z koupališť těsně za Plzní. Doporučujeme třeba dobřanský biotop, koupaliště v Líních nebo v Nové Huti u Dýšiny. Můžete si také udělat výlet k Ejpovickému jezeru, kde máte možnost si vyzkoušet vodní lyžování nebo wakeboardový vlek. 

  • Plzeňské farmářské trhy

Jako každou druhou sobotu dopoledne i tento týden najdete na náměstí Republiky v prostoru mezi radnicí a katedrálou desítky stánků farmářských trhů. Pomalu o sobě dává vědět podzim a tomu bude odpovídat i nabízený sortiment. Na stáncích bude velký výběr zeleniny - od dýní, přes rajčata, až po řepu. Nakoupit budete moci také dozrávající jablka, křupavé pečivo a čerstvé maso. Stačí si jen vybrat. Začátek trhu, kde se můžete i příjemně nasnídat, je v osm hodin. Končí se kolem poledne.

Text: Helena Prokopová, Plzeň - Turismus

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]