ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Extraligový fičák se vší parádou

REDAKCE

Perfektní vystoupení má za sebou ženské družstvo AK ŠKODA Plzeň v prvním kole extraligy. V napínavém souboji o každý centimetr nebo setinu vedený až do poslední disciplíny si odváží z Prahy tým žen skvělé třetí místo a navazuje tak na loňské medailové umístění. A to k lepšímu umístění chybělo neskutečně malinko. O pouhý bod klub AK Škoda Plzeň totiž zaostal za pražským gigantem jménem Dukla Praha, který skončil na druhém místě. Z vítězství se už tradičně radovalo družstvo USK Praha, které stejně jako Dukla má ve svých řadách profesionální atlety.

Pro plzeňský atletický klub tento výsledek znamená opět parádní vystoupení a potvrzení toho, že i tento rok by rád cenný kov získal. Oporami byly podle očekávání letní posily Olena Kolesnychenko, Alexandra Bezeková a Kateřina Hálová. Další skvělé vystoupení zaznamenala Linda Hettlerová, když splnila limit na ME do 17 let na 200m časem 24,65 sec. Výborně si vedla i Tereza Petržilková, která bez mrknutí oka nastoupila hned ke 4 disciplínám a prokázala fantastickou vůli a bojovnost za svůj klub. Druhý nejrychlejší čas v ČR na 3000m př. v sezóně patří po extralize Tereze Hrochové, pro kterou to byla dokonce premiéra na této disciplíně a hned takto úspěšná.

Mužský kolektiv se podle klubových papírových předpokladů měl spíše soustředit na boj o záchranu, ale s tím se zjevně nechtěli borci AK Škoda Plzeň smířit a do poslední chvíle nakonec bojovali o pomyslnou finálovou šestku. Za tou zaostali jen o 12 bodů a končili na sedmém místě. Na druhém kole extraligy, které se bude konat 1. července 2018, můžou opravdu reálně pomýšlet o postupu do finále družstev ČR. I mužský kolektiv se opíral o výsledky posily ze zahraničí Serhii Kruka ve skoku dalekém a trojskoku. Na pomyslné bedně skončil v kladivu Patrik Hájek, když našel přemožitele jen v ostříleném reprezentantu Dukly Praha, Lukáši Melichovi. Jiří Kubeš obdobně jako jeho kolegyně Tereza Petržilková během celého odpoledne prakticky neslezl z atletického oválu, když si připsal hned 4 starty a patřil k lídrům týmu. Radost klubu udělal i splněný limit na ME dorostu Jakuba Davidíka na 800m 1:53,94 min., který tak bude mít příležitost obhajovat loňský bronz z evropské soutěže. Klub AK Škoda děkuje všem svým partnerům za podporu.

 

Foto : Jojka.cz


Text: Černý Michal, AK Škoda Plzeň

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]