ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit

Beer Pong Club Pilsen, z.s.

1 členů | KLUB

Kvalifikaci na mistrovství Evropy v Beer Pongu ovládl tým Drbu Vrbu.

14.1.2019

Večer natřískaný vavříny byl k vidění v hale Bílého Medvěda, páteční večer 14. prosince. Do turnaje bylo v osm hodin večer přihlášeno 30 dvojic, které měly svést souboj v kvalifikaci na mistrovství Evropy. To se koná v rakouském Innsbrucku první lednový víkend nového roku. Než se však rozehrály první zápasy, čekala nás jedna milá povinnost. Matěj Kokoška a Martin Klokan převzali z rukou Veroniky Husákové nádherný putovní pohár pro vítěze ligy. Oba borce už v tabulce nemohl ani teoreticky předstihnout žádný tým, a tak bylo hned na začátek co slavit. Cukrovíčka se tedy jako vítěz ligy kvalifikovala na evropský šampionát, převzala ceny od Snowbitche, obdržela unikátní památeční poháry pro každého člena týmu a jako další bonus si mohou kluci v pivovaru U Lenocha vyzvednout 50l soudek. Poháry, merch a další pivo čekalo i na druhé a třetí místo naší ligy. Na rozuzlení jsme si však museli počkat až do posledního zápasu. Nejlepší výchozí pozici měli na druhém místě Grooti s náskokem 15 bodů na třetí Šunky. Na čtvrtém místě s odstupem šesti bodů byly Tommy-Gun, pátou příčku zaujímal Deepthroat a šesté místo Banditas. Tyhle týmy měly ještě teoretickou šanci uspět v rámci ligy a dosáhnout na kýženou top trojku.

 

Na skvělé ceny se však mohly těšit všechny týmy, také v rámci desátého ligového turnaje. I tady na vítěze čekala vstupenka na Evropu, unikátní poháry, medaile, merch od Snowbitche a k tomu všemu 50l sud piva. Třicet týmů tak mělo další obrovskou motivaci k tomu uspět na "horké" plzeňské půdě. Týmy měly navíc možnost vyzkoušet si, jak se hraje na profesionální úrovni. Turnaj se totiž odehrával ve stylu Las Vegas s kelímky od americké asociace BPONG.com, s kterými se hraje na mistrovství Světa.

Týmy v základní části sehrály čtyři zápasy s náhodně vylosovanými soupeři. Kompletní třicítku jsme pak seřadili bodle, bodů, skóre a nastřílených kelímků do jedné tabulky a nejlepších šestnáct postoupilo do vyřazovacích bojů.

Nejlépe v úvodních kolech váleli kluci ze Sedlčan. Tým Drbu Vrbu dokázal vyhrát všechny své zápasy a s úctyhodným skóre se usadil na prvním místě. Bez porážky se do Play Off kvalifikovaly ještě další čtyři týmy. Druhá příčka patřila Strojařům, kteří měli stejně bodů a dokonce stejné skóre jako třetí Tommy-Gun. Ze čtvrtého místa postoupili do Play Off Milan s Verčou a jejich Okey-Dokey!. Skvěle si v základní části počínal také Tomáš s Nikčou, We Are Groot nasbírali 11 bodů, protože jedno jejich utkání s Bílými Tygry muselo rozhodnout až prodloužení.

Na šestém místě se s devíti body usadili Mrazíci, kteří ve skupině prohráli jen o 1 kelímek s Marťou a Romčou (Tommy-Gun). Hned sedm týmů nasbíralo v základní skupině 9 bodů a seřadit je tak muselo skóre. Hořkost porážky poznaly také Šunky, které taky prohrály s Tommy-Gun dokonce o pět kelímků. (Tahle prohra kluky vzhledem k dalšímu vývoji turnaje bolela dost možná nejvíc) Na osmém místě BP Tigers nestačili jen na Strojaře. Devátí Rickaholics stejně jako desátí Banditas na Mrazíky. Vítěz ligy, Cukrovíčka prohrála o pět kelímků s Ovcí. Dvanácté místo patřilo Vitaminu B, který padl o 1 kelímek s Okey-Dokey!.

Osm bodů, tudíž dvě výhry + vítězství v prodloužení si na své konto připsali třináctí Brothers from Another Mothers. Již zmínění Bílí Tygři měli bodů sedm za dvě výhry a prohru v prodloužení. Patnácté místo za šest bodů ukořistily Jahody a poslední postupová příčka patřila díky lepšímu skóre Deepthroutu.

Osmifinále nabídlo hned několik zajímavých soubojů. Nejhůře se však hrálo na stole Rickaholicks, kteří proti sobě měli jen jednoho člena BP Tigers. Jeho parťák si totiž po základní skupině nepochopitelně odešel a Petr tak musel zápas odehrát sám. Nutno však podotknout, že si vedl více než dobře a za výsledek 8:10 z jeho pohledu se nemusí vůbec stydět. Cukrovíčka, vítěz základní části, zase svedli souboj s Grootama, kteří už v době osmifinále věděli, že druhou příčku v lize na 100% uhájí. Zápas prvního s druhým Pilsen League 2018 vyzněl lépe pro šampióny a Grooti se tak s turnajem museli po porážce 10:9 rozloučit. Tuhou bitvu sehráli také vítězové posledního turnaje - Mrazíci, kteří také o jeden kelímek skončili. Na jejich úkor se do dalších bojů probojoval Vitamin B. Odplatu za základní část si proti Tommy-Gun chtěli vychutnat Bílí Tygři, ale i první duel Play Off vyšel lépe pro nejlepší Ladies team, který si tímto zápasem zajistil s pozici v tabulce před Šunkama. Ty totiž nedokázali přestřílet Banditas, kteří naopak postupem do další fáze dále živili šanci na třetí příčku. I vítěz základní části, Drbu Vrbu, se dokázal bez větších problémů dostat do dalšího kola, Deepthroat bratři Vyternovi přehráli o tři kelímky. Předposledním týmem, který se probojoval z první vyřazovací fáze byli Strojaři, kteří se až překvapivě trápili s JahodamaOkey-Dokey! se po vydařených zápasech ve skupině také těšili na boje v Play Off, ale Brothers from Another Mothers měli v turnaji větší plány a po výsledku 10:7 se i oni ocitli mezi nejlepší osmičkou.

Tam je čekal největší kalibr, Cukrovíčka. Borci co na začátku turnaje převzali obrovský putovní pohár pro vítěze vzbuzují respekt u každého soupeře. Bráchové od jiných mam se však nezalekli a dopřáli Cukrovíčkům jejich poslední zápas letošní sezóny. Rickaholicks, kteří se v prvním kole trápili s jedním hráčem nemohli mít absolutně žádnou šanci proti rozjetým Drbu Vrbu po debaklu 10:4 se z turnaje poroučeli. Další super výkon podal také Vitamín B, který se poprvé probojoval do semifinále. Tommy-Gun se tak po prohře 8:10 museli rozloučit, a vyčkávat na další vývoj turnaje. Banditas totiž zvládli lépe závěr čtvrtfinále proti Strojařům a i oni tak stále živili šanci na ligovou bednu.

To si mohli zajistit výhrou v semifinále, ale oproti předchozímu zápasu měli závěr naopak slabší. Vitamíni se tak po skvělých výkonech ocitli už ve finále turnaje. Tam je nemohl doplnit nikdo jiný než Drbu Vrbu, kteří si svou slabší chvilku pořád ještě šetřili. Brothers From Another Mothers se tak po prohře 10:8 museli spokojit pouze se zápasem o třetí místo. Tam se jim náramně vyvedl začátek, ale závěrečná část zápasu patřila Banditům, kteří se tak mohli radovat alespoň z bronzových medailí. Finálový duel nabídl ze začátku skvělý Beer Pong, oba týmy pak měly na závěrečnou šestku slabší chvilku, ale Drbu Vrbu se z ní skvělou sérií, narozdíl od Vitamínů dokázali dostat a mohli se tak radovat z triumfu v turnaji.

Děkujeme všem třiceti týmům, kteří se přišly porvat na závěrečný turnaj sezóny. Na mistrovství Evropy se tak pojedou podívat bráchové Vyternové, kteří krom dalších cen získali také 50l sud od baru Bílej Medvěd. Těšíme se na Vás už v lednu, kdy nás čeká 1. kolo Pilsen League 2019.

 

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]