ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Vím, že na šanci si musím počkat, říká obránce Viktorie Tomáš Hájek

REDAKCE

Po útočníkovi Tomáši Poznarovi je jeho jmenovec, obránce Tomáš Hájek, druhým fotbalistou Zlína, který v této prvoligové sezoně přestoupil do Plzně. Pětadvacetiletý zlínský odchovanec nosil na podzim v jihomoravském klubu kapitánskou pásku, na začátku ledna ale vstoupil do kabiny mistrovské Viktorie.

„Rychle jsem poznal, jak skvělé prostředí v Plzni je. Od začátku jsem tady byl nadšený. Co jsem slyšel, podmínky pro trénink a regeneraci jsou srovnatelné se špičkovými kluby v zahraničí. Je tady nádherný stadion a fanoušci vytváří skvělou atmosféru, což jsem poznal i jako soupeř,“ říkal Hájek nadšeně hned po pár dnech v novém klubu. S Viktorií podepsal smlouvu na tři a půl roku. Kromě Zlína krátce působil i na hostování v Hradci Králové, do příchodu na západ Čech odehrál v lize 137 zápasů a vstřelil tři branky.

Na začátku února, během soustředění ve španělském Benidormu, se pak zlínský stoper dočkal i premiérové trefy v plzeňském dresu, když přispěl k výhře 4:1 v přípravném duelu nad moldavským klubem Dacia Kišiněv.

A jak je tradicí, tahle trefa vás určitě stála něco do klubové pokladny, že?
Nejdřív jsem se ale omlouval spoluhráči Lukáši Hejdovi. Jistil jsem po rohovém kopu situaci u tyče a Hejdis hlavičkoval do branky. Asi by to šlo i do sítě, ale pro jistotu jsem to ještě doklepl za čáru. Samozřejmě, že ten gól mě něco stál, ale zaplatil jsem moc rád.

Vraťme se ještě k vašemu přestupu ze Zlína. Nakonec se vše dohodlo až začátkem ledna, byl jste nervózní, když jste dlouho nevěděl, zda všechno vyjde?

Už loni v létě to vypadalo, že bych mohl odejít do Liberce. Byl jsem trošku zklamaný, že to nevyšlo, ale jak začala liga, už jsem se plně soustředil na Zlín. Jsem rád, že nám podzim vyšel. Ale věděl jsem, že když bude v zimě možnost posunout se dál, ten krok přivítám. Přípravu jsem začal normálně ve Zlíně, ale hned druhý den se vše doladilo, sedl jsem do auta a vyrazil do Plzně. Jsem šťastný, že se to povedlo.

Je výhodou, že v kabině jste měl Tomáše Poznara, letitého kamaráda ze Zlína?
To je jasné, známe se moc dobře. Ale rychle jsem se sladil i s ostatními kluky. Když proti sobě pravidelně nastupujete v lize, znáte se. Věřím, že jsem do Viktorky zapadl dobře.

Plzeň po podzimní části soutěže ligu vedla a úkol pro jaro je jednoznačný - získat další titul. Věříte, že se to podaří?
Společný cíl je daný. Všichni o něm víme a všichni uděláme maximum pro jeho dosažení. A já doufám, že k tomu přispěji i svými výkony.

Nicméně konkurence v týmu úřadujícího českého mistra je určitě větší než ve Zlíně, souhlasíte?

Samozřejmě. Na každém postu je konkurence tvrdá, Viktorka má hodně výborných stoperů a vím, že to nebudu mít jednoduché. Ale zároveň držíme při sobě, kabina je super, kluci mi od začátku se vším pomáhali. Budu rád za každou šanci, ale vím, že si na ni musím počkat. Ale fotbal je pořád stejný, nebojím se toho.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]