ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

V Londýně nám vyšlo všechno. Kéž by se to zopakovalo, přeje si tenistka Hlaváčková

REDAKCE


Do Brazílie před pár dny vyrazila jako první z českého tenisového týmu. Plzeňská kráska Andrea Hlaváčková bude na olympijských hrách v Rio de Janeiru obhajovat v páru s Lucií Hradeckou stříbrné medaile ve čtyřhře z předchozích her v Londýně v roce 2012. A jestliže se o některých tenistech říká, že je olympiáda příliš nezajímá, devětadvacetiletá Hlaváčková je pravým opakem. Hned po příletu do Ria si užívala atmosféru v olympijské vesnici, navíc měla za úkol zablokovat kurty na tréninky pro další české reprezentanty.

„Mohu si tu užít každý detail,“ hlásila po příletu do Brazílie Andrea Hlaváčková. „Nechtěla jsem dorazit pozdě a hned od druhého dne se stresovat, že za chvilku hrajeme zápas a že kvůli tomu nemohu jít ani na procházku. Proto jsem do Ria vyrazila včas,“ vysvětlila.

Líbí se vám olympijská vesnice?

Je to podobné jako v Londýně. Máme hezké postele, super matrace, teplota v domech je dobrá. Víme, že Brazílie je v ekonomické krizi a někde se šetří. Pochopím, když záclona na pokoji nebude nejlepší nebo tam nebude gauč. Ten nepotřebuju. Potřebuju se vyspat, osprchovat, chci, aby mi fungoval záchod. Ale zoufalá jsem z jídla. Je ho dost, ale špatného a hodně kořeněného.

Není moc na výběr?

Přijde mi, že maso není čerstvé, nejde rozžvýkat nebo je hrozně vysušené. Nabízejí sice i těstoviny, ale neudělají je na víc způsobů. Pořád jen s tím samým červeným sosem. Dá se to sníst, nechci být nevděčná. Ale jídlo mám ráda a tady si ho moc neužívám. Nemohli jsme se s řadou dalších dočkat, až ve vesnici otevřou McDonald. Myslím, že jeho zásoby rychle padnou.

Proč podle vás některé tenisty olympiáda moc nezajímá?

Tenis na olympiádu kvůli své popularitě určitě patří. Ale koná se ve špatném období, mezi velkými turnaji a pro mnohé není snadné dorazit. Přiletí jen ti, kteří opravdu chtějí olympiádu hrát. Vliv měl i virus zika. Někteří, ale tím teď nemyslím Čechy, se za něj i schovávají. Já tady za první dny pobytu komára přitom ani neviděla. Ale na druhou stranu, kdybych příští rok plánovala dítě, také bych asi nejela. Nicméně nás všechny ujistili, že budeme chráněni. Nejde o tak velké riziko. Ta číhají všude po světě, podstupujeme je každý den.

Před čtyřmi lety jste s Lucií Hradeckou vybojovaly v Londýně stříbrné medaile. Kam byste zařadila ve své kariéře další olympijskou medaili, pokud se vám v Riu bude dařit?

S Luckou se radši držíme při zemi. Dostat se až k medaili by byl splněný sen, vedle té z Londýna a grandslamových titulů by patřila k největším úspěchům kariéry. Na naší první olympiádě nám všechno vyšlo až neskutečně. Kéž by se to podařilo znovu.

Plánujete navštívit další sporty? V Londýně jste patřila k velkým fanynkám českých sportovců.

Z nostalgie bych zašla na vodní slalom. Při minulých hrách jsem tam byla u českého stříbra a pak jsme si stejný kov přivezly i my. Láká mě i beachvolejbal a cokoliv z atletiky. Chtěla bych vidět v akci Zuzku Hejnovou, ale vůbec nevím, jak to půjde skloubit s naším programem.

Mimochodem, kde máte schovanou stříbrnou medaili z Londýna?

Je v sejfu u rodičů. Od minulé olympiády jsem ji viděla snad jenom dvakrát.

 

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]