ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Už jsem se rozkoukal, říká Jiří Hanzlík, bývalý obránce a dnes manažer hokejové mládeže v Plzni

REDAKCE

Hokejovou kariéru ukončil výtečný plzeňský obránce Jiří Hanzlík před dvěma lety. Patří mezi elitní společnost hokejistů, kteří v domácí nejvyšší soutěži pokořili hranici 1000. odehraných utkání. Teď už si 42letý Hanzlík druhým rokem zvyká na "civilní" práci. Nicméně u hokeje, své celoživotní lásky, zůstal.   V klubu HC Plzeň 1929 působí v roli sportovního manažera mládeže, zodpovídá tak za všechny mládežnické kategorie.

"Už jsem se rozkoukal," usmívá se Jiří Hanzlík, který má ve sbírce šest extraligových medailí včetně mistrovských titulů s Karlovými Vary (2009) a Škodou Plzeň (2013). "Ale pořád spíš pokukuju po té praktické stránce hokeji. Už roky předtím jsem trénoval děti, je mi to určitě bližší než funkcionářská práce. Toho zařizování je spousta a ještě mi to úplně nepřirostlo k srdci," přiznává Hanzlík.

Jak hodnotíte výsledky mládežnických týmů Plzně v uplynulé sezoně?

Poměrně úspěšně. Juniorka se probojovala mezi finálovou čtyřku, která hrála o titul. Škoda, že nám medaile unikla. Na závěrečném turnaji jsme prohráli s Třincem, porazili Vítkovice a rozhodující utkání o účast ve finále odehráli proti Spartě. Měli jsme to skvěle rozehrané, vedli 2:0, ale zápas jsme nakonec ztratili. To nás hodně mrzelo, bylo to k zvládnutí a mohli jsme se dostat do souboje o titul.

Co dorostenecké kategorie?

Starší dorost se dostal mezi posledních osm týmů, ve čtvrtfinále nás vyřadil Chomutov, když všechny tři zápasy skončily rozdílem jediného gólu. Mladší dorost vyhrál dlouhodobou část ve skupině Západ. I tady jsme neuspěli ve čtvrtfinále proti Českým Budějovicím, znovu to bylo velice těsně a scházelo trochu víc štěstí. Obecně ale mohu říci, že se dosáhlo na mety, na které momentálně máme. A nižších kategoriích můžeme vyzdvihnout úspěch 7. tříd, hráčů s ročníkem narození 2003. Ti vyhráli neoficiální šampionát, který vyvrcholil ve Vítkovicích. Ale šlo o soutěž, která není na svazové bázi, založilo ji několik klubů napříč republikou.

Vidíte v těchto týmech výrazné talenty?

Obránce David Kvasnička a útočník Petr Kodýtek patří mezi ty nejvýraznější. Oba startovali na světovém šampionátu do 18 let, navíc věkem ještě v uplynulé sezoně spadali do staršího dorostu. Věřím, že se brzy výkonnostně posunou dál.

Existují i v mládežnických týmech předsezonní plány a cíle, čeho byste chtěli dosáhnout?

Jde především o dobrý hokej, kvalitní trénink a posun v herní kvalitě. Ale samozřejmě už od dorostu výš chcete i uspět, hrát nahoře, to dělá dobrý obrázek celému klubu. Je třeba říci, že strašně záleží na ročníku. Jak se vám hráči sejdou. Může se stát, že máte skvělý mladší dorost, ale když pět šest klíčových hráčů postoupí do starší kategorie, další rok jste výrazně slabší. To je problém úzké základny, musíte se snažit získat každého, kdo má o hokej zájem.

Plzeň stále není součástí svazového projektu mládežnických akademií. Máte o ni zájem?

Jednání stále probíhají. Zájem máme, ale zároveň to chceme dělat se vším všudy. Neslibovat něco, na co pak nebudou peníze, nechceme to dělat polovičatě. Navíc akademií už je po republice hodně, malinko to ztrácí jedinečnost. Zájem máme, ale tam musíte vyřešit materiální zabezpečení, stravování, ubytování, turnaje v zahraničí, semináře. Jedná se o objem v milionech korun třeba jen na hokejky. Stejně jako všude je to především otázka finančního zabezpečení.

Co vy osobně, zbývá vám ještě čas obléci se do výstroje a vyjet na led?

Zbývá, stará garda se schází jednou týdně, na to si čas najdu. A je to často víc vyhecované, než vidím u áčka.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]