ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

U Boleveckého rybníka se odehraje Triatlonový festival

REDAKCE

pátek 1. a v sobotu 2. června se uskuteční u Velkého boleveckého rybníka v Plzni Triatlonový festival. Jeho organizátorem je již potřetí Jan Řehula, držitel bronzové triatlonové medaile z olympiády v Sydney a hlavní kouč Triatlonové akademie Plzeň. Jan Řehula se svým týmem sestavil program, který má za cíl nabídnout každému vhodnou aktivitu spojenou s triatlonem.

Program na pláži Ostende zahájí v pátek ráno závody v aquatlonu pro děti ze základních a středních škol, odpoledne přijde na řadu závod ze série Slavata triatlon tour, která se soustřeďuje na děti z dětských domovů, ale zazávodit si mohou přijít všichni. U příležitosti Dne dětí nabídnou organizátoři všem dětem mnoho atrakcí, například obří vodní skluzavku, horolezecké stěny, lukostřelbu, segwaye a slack line.

sobotu je na programu Mistrovství České republiky v terénním triatlonu. Tento podnik je zároveň i druhým závodem národního poháru Cross Triathlon Czechtriseries. Dopoledne se budou konat závody v žákovských kategoriích, odpoledne pak soutěže dorostu, juniorů a kategorie Open na polovičních tratích. Odpoledne se uskuteční vrchol Triatlonového festivalu v Plzni, a to Mistrovství České republiky dospělých v kros triatlonu a závod štafet.

„Nechceme na našich tratích sledovat jen ostřílené triatlety. Chceme vidět také nováčky, pro které bude plzeňský závod možná prvním kontaktem s triatlonem. Udělali jsme pro to maximum, máme na programu závod s polovičními distancemi a v plánu je také klání štafet, kde se každé disciplíny účastní jeden člen týmu. Ani závod mistrovství ČR není uzavřený amatérům, mohou se postavit na startovní čáru hned vedle hvězd tohoto sportu,“ pozval Jan Řehula veřejnost.

Závod Mistrovství ČR se skládá z 900 metrů dlouhé tratě plavání s krátkým výběhem na písčitou pláž, pokračuje 25 kilometrů dlouhou jízdou na horském kole v terénu a končí sedmikilometrovým během v okolí rybníka. Stejná trať je připravena také pro účastníky štafetového závodu. Na start hlavního závodu by se měla dostavit i několikanásobná vítězka závodů světového poháru Stera Helena Karásková a obhajovat loňské prvenství by měl přijet Jan Kubíček.

Mistrovský závod je v ČR vyhlašován od roku 2002. Letos jej poprvé hostí Plzeň. „Již třetím rokem se věnujeme výchově mladých talentů v Triatlonové akademii a náš tým se stává jedním z největších v České republice. Naši sportovci už mají na kontě mnohá vítězství a doufejme, že další přidají při Triatlonovém festivalu na domácí půdě,“ dodal Jan Řehula.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]