ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Proběhl ČEZ Plzeňský půlmaraton 2015

REDAKCE

V sobotu 10. října se v centru Plzně uskutečnil 8. ročník ČEZ Plzeňského půlmaratonu. Na náměstí Republiky se sešlo sedm a půl stovek příznivců běhu, kteří poměřili své schopnosti s trasou 21,1 km (půlmaratón – 505 běžců na startu), 7 km (180 běžců Decathlon firemních štafet ) a 1,2 km (60 účastníků Rodinného běhu VZP). Další běžce pravděpodobně odradilo studené a větrné počasí. 102 registrovaných běžců nepřišlo a nevyzvedli si svá startovní čísla.

Organizátoři připravili pro běžce novou, atraktivní trať. Závodníci půlmaratonu běželi 3 sedmikilometrové okruhy z náměstí Republiky, přes přilehlé sady, dále absolvovali okruh kolem Doosan Areny a vraceli se zpět na náměstí Republiky. Celkovým vítězem 8. ročníku ČEZ Plzeňského půlmaratonu se v rychlém čase 1:05:31 stal keňský běžec Henry Kemboi. Druhý doběhl se ztrátou více jak tři minuty jeho krajan James Emuria. Nejlepším českým běžcem byl plzeňský Tomáš Eisner, který doběhl na celkovém třetím místě v čase 1:12:58. Mezi ženami zvítězila v čase 1:19:39 etiopská běžkyně Emishaw Niguse Senbeta. Čytři minuty za ní doběhla Rumunka Daniela Elena Cirlan, účastnice olympijského závodu v chůzi v Aténách. Na třetím a čtvrtém místě skončily plzeňské závodnice Petra Šmákalová a Eva Potůčková. Vítězi jednotlivých věkových kategorií se stali Vojtěch Vychopeň, Henry Kemboi, Nobuyuki Yamaguchi, Ladislav Burda, Milan Lukačišin, Antonín Hornák, Michaela Soukupová, Emishaw Niguse Senbeta, Daniela Elena Cirlan, Dana Jiřičná a Alena Borecká.

Zároveň s běžci půlmaratonu vyrazili na trať i první členové závodu Decathlon firemních štafet. Třetí ročník závodu měl opět stejného vítěze jako v předchozích letech. Stala se jím štafeta Wikov MGI A1 v nejrychlejším historickém čase 1:19:34. Za vítěznou štafetu běželi Pavel Kocourek, Jaroslav Mazač a Jan Friede. Na dalších místech se umístili štafety ZF Engineering Plzeň a Wikov MGI A3. Zajímavostí je, že všechny 4 štafety firmy Wikov MGI skončily mezi prvními 6 štafetami. Tato forma týmového soupeření nabývá na stále větší popularitě. Stanovená kapacita 60 štafet byla předčasně vyčerpána a organizátoři museli zájemce o účast odmítat.

Během závodu mohli běžci pomocí mobilní aplikace EPP získávat peníze, které Nadace ČEZ věnuje na pomoc malému Jirkovi z junáckého oddílu Lípa Kynšperk, který trpí leukémií. Přestože panovalo chladné počasí s teplotami okolo 10° C, běžcům to náladu nezkazilo. Pochvalovali si především zajímavou trať a podporu diváků podél trati.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]