ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Nominace na Euro? Už jsem ani nedoufal, přiznal kapitán Viktorie Roman Hubník

REDAKCE

Po zvláštním podzimu prožívá fotbalový obránce Roman Hubník jaro splněných snů. Jako kapitán dovedl Viktorii Plzeň ke čtvrtému českému titulu a jako první mohl zvednout nad hlavu trofej pro mistry. Teď už se těší na mistrovství Evropy ve Francii, kam ho nominoval trenér české reprezentace Pavel Vrba.

"Je to hezký pocit, znovu po čtyřech letech být na nejdůležitějším srazu před mistrovstvím Evropy. Jsem strašně rád, že mi vyšel ten půlrok v Plzni, že jsme udělali titul," svěřil se jednatřicetiletý Hubník, bývalý hráč Olomouce, Sparty, FK Moskva či Herthy Berlín, před pár dny na reprezentačním srazu v Praze.

Musí to být velká satisfakce. Loni na podzim jste vedení Plzně sám požádal o hostování v Olomouci, i kvůli osobním důvodům. Tam jste zažil záchrannářské boje, zato na jaře z pozice stopera dirigoval zlatou jízdu Viktorie.

Něco jsem si během podzimu potřeboval vyřešit, to se stalo... V té době mě ani ve snu nenapadlo, jak jaro dopadne, měl jsem jiné starosti. Ale v zimě už jsem se strašně těšil, že se vrátím zpátky do Plzně a přál jsem si jediné - obhájit s Viktorkou titul. To se povedlo. A jsem strašně rád, že po vítězství nad Baníkem, které o titulu definitivně rozhodlo, jsem si užil oslavy se spoluhráči a našimi skvělými fanoušky. A že jsem na mistrovské podium mohl vzít i svého malého syna Patrika.

A pak přišel bonus v podobě nominace na Euro. Naposledy jste reprezentoval v září 2012 v přípravě s Finskem, věřil jste ještě, že se do národního týmu podíváte?
Už jsem ani nedoufal. Když jsem do Plzně přišel, bylo to takové nahoru dolů, chvíli jsem hrál, pak zase ne. Navíc jsem teď neodehrál ani jeden kvalifikační zápas, rovnou přišla nominace. Je to paradox, ale ten půlrok mi vyšel a trenér asi dělal nominaci podle nějakých výsledků a výkonů na hřišti.

Jak těžké bude dostat se ve Francii přímo na hřiště?
Samozřejmě je konkurence velká, ale šance nějaká je a uvidíme jaká. Můj sen je zahrát si na Euru nějaký zápas, naskočit aspoň na pár minut. A jedeme tam v první řadě jako tým a chceme se porvat o postup ze základní skupiny.

Může být vaší výhodou skutečnost, že jste univerzální fotbalista, který může nastoupit na více postech?
Pro každého hráče je lepší, když může hrát na více místech. A já byl pro trenéry často to lepidlo, kterým zalepili post, když z něj nějaký hráč vypadl. Ale trenér Vrba mě, myslím, pozval hlavně jako stopera. Pravý kraj obrany přece jen není úplně můj post, i když mi i tam nějaký ten zápas vyšel.

Ještě zpátky do ligy. Oslavil jste titul s Plzní, ale Olomouc po roce opět sestoupila do druhé ligy. Je vám z výsledku Sigmy smutno?
Hodně. Jsem přesvědčený, že Olomouc do ligy patří stejně jako Baník Ostrava. Věřím, že za rok se vrátí, moc to Sigmě přeju.  Je zvláštní, že jsem v sezoně hrál o záchranu i o titul. Obojí bylo hodně těžké, ale ty pocity byly diametrálně odlišné.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]