ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Historicky první titul pro Slávii VŠ Plzeň a dvacátý šestý v řadě pro Kometu

REDAKCE

O velikonočních svátcích se tradičně v pátek a sobotu uskutečnilo finále MČR družstev. Tentokrát se osm nejlepších týmů mezi muži a stejný počet ženských družstev sjelo do Ostravy. Na startu se objevilo šest účastníků posledního evropského šampionátu v krátké bazénu – Tomáš Franta, Petr Bartůněk, Josef Moser, Filip Chrápavý, Kristýna Štemberová a Barbora Janíčková. Novými republikovými šampióny jsou ženy Slávie VŠ Plzeň a muži brněnské Komety.

Největší příděl bodů svému týmu přinesla česká rekordmanka Martina Elhenická startující za Lokomotivu Trutnov. Elhenická dokázala zvítězit ve všech svých startech - 400 PZ, 200, 400, 800 VZ a postarala se tak o 80 bodů pro svůj tým. V ostravském padesátimetrovém bazénu vynikl ještě jeden individuální výkon a tím byl závod na 100 znak v podání Jana Čejky z Pardubic. Časomíra se zastavila na času 56,48 sekundy, který znamená jistotu účasti na mistrovství Evropy juniorů!

V mužské kategorii se čekalo, zda po 25 letech někdo sesadí z trůnu tým Komety Brno. Od začátku ale bylo jasné, že Kometa přijela opět ve skvělé formě. Už po prvním dnu měli muži z Komety náskok 36 bodů a ze hry o titul je mohla vyřadit pouze shoda nešťastných okolností. Nic podobného se ale nestalo a Kometa si z Ostravy odváží již 26. titul v řadě. O druhé místo probíhal obrovský souboj mezi muži Bohemians Praha a Slávií VŠ Plzeň. Doslova v každé disciplíně se týmy mezi sebou přetahovaly o body. Klokani z Prahy navíc měli velmi silný závěr a náskok Plzně ukrajovali kousek po kousku. Nakonec to ale nestačilo. Stříbro vybojovala Slávia VŠ Plzeň o pouhých 5 bodů před Bohemians Praha.

Mezi ženami se obhájkyně titulu z Bohemians Praha do finále neprobojovaly a výkony ze semifinále nasvědčovaly velkému souboji mezi domácím KPS Ostrava a Slávií VŠ Plzeň. Tomu také odpovídalo dění v bazénu. První den byl velmi vyrovnaný na čele se usadily ženy z Plzně s náskokem pouhých 12 bodů právě před domácím družstvem. Velký boj probíhal také o 3. místo mezi týmy Komety Brno a Lokomotivy Trutnov. Celkové pořadí se ale neměnilo. Historicky první titul v soutěži družstev tak vybojovaly ženy Slávie VŠ Plzeň před domácím týmem KPS Ostrava a bronz získala Kometa Brno o pouhých 11 bodů před Lokomotivou Trutnov.

V bazénu byly k vidění velmi kvalitní výkony i vzhledem k tomu, že se jednalo o první velký domácí závod. Český pohár začíná za necelý měsíc. První kolo je naplánováno 28.- 29. dubna také v Ostravě a jistě se můžeme těšit na neméně zajímavé souboje a nabité dva dny plné skvělých plaveckých výkonů.

Zdroj: www.czechswimming.cz

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]