ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

ČEZ Plzeňský půlmaraton 2015

REDAKCE

V sobotu 10. října 2015 se v centru Plzně uskuteční 8. ročník ČEZ Plzeňského půlmaratonu. Právě přesun akce do centra města je největší změnou, na kterou se mohou běžci těšit. Zázemí, ale i start a cíl závodu jsou na náměstí Republiky. Sedmikilometrový okruh zavede běžce do historické části města, kde poběží mimo jiné kolem katedrály svatého Bartoloměje, divadla J. K. Tyla, Západočeského muzea, zbytků historických hradeb nebo františkánského kláštera. Část okruhu vede též ve Štruncových sadech kolem stadionu Doosan Areny.

Všichni, kdo se budou chtít poměřit s tratí dlouhou 21,1 km, mohou získat informace o závodě na adrese www.plzensky-pulmaraton.cz. Registrovaní závodníci si mohou vyzvednout své startovní číslo, účastnické triko a čip v pátek 9. 10. od 10:00 hod. do 18:00 hod. v nákupním centru Decathlon a v den závodu od 8:00 hod. do 12:15 hod. v závodní kanceláři na náměstí Republiky.

Organizátoři předpokládají, že se počet běžců přiblíží k magické tisícovce. Již nyní je naplněn limit pro start 60 štafet v závodě Decathlon firemních štafet. V loňském roce zaběhl Hillary Kiptum Maiyo KIMAIYO nejlepší historický čas závodu 1:04:24 hod. Mezi ženami zvítězila Tünde Szabo z Maďarska. Přestože nová trať v centru města není tak rychlá, jako ta loňská na Borských polích, organizátoři věří, že kvalitní startovní pole dosáhne dobrých časů. Především v ženské části můžeme očekávat atak na historicky nejlepší čas Gladys Jepkurui Biwott, který je 1:16:37 hod.

Největšími hvězdami závodu budou kenští běžci Henry Kemboi, vítěz letošního půlmaratonu v Budapešti s osobním rekordem 1:04:18, a James Emuria, který skončil druhý na maratonu v Antverpách. Dále přijedou závodníci z Ukrajiny Viktor Starodubcev, Orest Babjak a Eduard Hapak. Mezi ženami budou pravděpodobně svádět souboj o vítězství Emishaw Niguse Sebeta z Etiopie, Daniela Elena Cirlan z Rumunska a ukrajinské běžkyně Sofija Jaremchuk a Oksana Ugrenchuk, která skončila 29. na letošním MS v běhu do vrchu.

Pro všechny závodníky i diváky je připraven bohatý program. Rekreační běžci si budou moci vyzkoušet nesoutěžní Rodinný běh VZP, který startuje ve 12:00 hod. Jeho délka je 1,2 km. Ve 13:00 hod. společně s hlavním závodem startují i Decathlon firemní štafety. V relax zóně bude připraven stan Fun zóny ČEZu a relax zóna od Birellu. Děti si užijí zábavu na skákacích hradech. V závodnickém expu bude možné zakoupit si různé sportovní vybavení od mnoho vystavovatelů. Každý závodník obdrží v cíli pamětní medaili, na kterou si bude moci nechat vyrýt své jméno a dosažený čas. Na trati i v cíli závodu bude připraveno občerstvení. ČEZ Plzeňský půlmaraton má i svoji charitativní stránku. S pomocí mobilní aplikace ČEZu EPP mohou běžci pomocí uběhnutých kilometrů získávat finanční prostředky pro Nadaci ČEZ. Ty pak budou použity např. na pomoc lidem s roztroušenou sklerózou nebo lidem na vozíčku. On-line registrace na závod byla možná do 5. října. Nyní se můžete registrovat ještě během výdaje startovních čísel v pátek a v sobotu, tj. v den závodu.

Závod se koná pod záštitou radního města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu Michala Dvořáku a exministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]