ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

33. ZŠ Plzeň, korunní princ McDonald´s Cupu, bral počtvrté stříbro

REDAKCE

Fotbaloví žáci 33. ZŠ v Plzni se na konci května probojovali do finále McDonald´s Cupu, největšího školního turnaje v Evropě. Závěrečný dvoudenní „Svátek fotbalu“, kam se probojovalo z okresních a krajských kol šestnáct nejlepších výběrů věkové kategorie 10 – 11 let, se uskutečnil na městském stadionu v Plzni, který je domovský stánkem prvoligové Viktorie. Záštitu nad na jubilejním 20. ročníkem poskytl i primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

„I kvůli takovým akcím město investovalo do rekonstrukce stadionu. Aby si na něm zahrály děti a zároveň mohly v akci vidět i fotbalové legendy. Za dvacet let konání si tento turnaj zahrálo více než 1,2 milionů kluků a holek, to je ohromné číslo. Pro nás byla čest, že jsme se na finálovém turnaji mohli podílet,“ uvedl Martin Zrzavecký.

33. ZŠ v Plzni je tradičním účastníkem finálového turnaje McDonald´s Cupu. Dvakrát jej v minulosti vyhrála, třikrát byla ve finále. Tentokrát měla jako pořadatel účast jistou a znovu potvrdila roli jednoho z favoritů. V základní skupině malí Plzeňané porazili postupně Tábor (3:2), Havlíčkův Brod (4:0) a Březové Hory (3:2), ve čtvrtfinále zdolali Poděbrady 3:2 a v semifinále Uherské Hradiště znovu těsně 4:3. „Kvalita je pořád na vysoké úrovni, dostávají se sem ty nejlepší školní výběry z celé republiky. Jsem rád, že kluci ukázali velkou bojovnost a dokázali se znovu probojovat až do finále,“ líčil Tomáš Had, trenér a tělocvikář na 33. ZŠ.

Celkové prvenství bylo pro všechny týmy velkou motivací. Vítězové se totiž kromě dalších cen mohou těšit na podzimní zájezd do italského klubu Juventus Turín. Jeho viceprezidentem je legendární záložník Pavel Nedvěd, kterého pro velký fotbal právě v Plzni vychoval trenér Josef Žaloudek. A právě 44letý Nedvěd převzal patronát nad letošním Svátkem fotbalu a dorazil přímo do Doosan Areny. Nejen předat ceny nejlepším celkům i jednotlivcům, v exhibičním utkání osobností vyběhl i na trávník. Spolu s ním i další české hvězdy, mimo jiné Vladimír Šmicer, Vladimír Darida, Pavel Horváth, Lukáš Jarolím, Lukáš Došek či Patrik Ježek. „Je to paráda, vidět na vlastní oči takové fotbalisty. Mým vzorem je Vladimír Darida a jsem šťastný, že jsem ho mohl potkat naživo. Snad bude příště i šance si s ním popovídat,“ svěřil se jedenáctiletý Daniel Suchý, který nosil kapitánskou pásku plzeňského výběru.

Ten moc toužil vyhrát i finále, ale tam narazil na vítěznou ZŠ Sever z Hradce Králové. Ta v boji o zlato předvedla výjimečný výkon a Plzeňany porazila vysoko 11:1. „Hned na začátku jsme inkasovali tři rychlé góly, pak už to s námi šlo z kopce. Pár šancí jsme sice také měli, ale na zvrat v utkání by to stejně nestačilo. Já hrál finále už před rokem a také jsme ho prohráli, o to víc jsem zklamaný. Hradec nebyl o tolik lepší, ale měl v týmu dva tři hráče, kteří ostatní převyšovali,“ popisoval smutně Suchý.

Nejen jemu se po finálovém klání po tvářích koulely slzy a trenér Had musel své svěřence utěšovat. „Teď jsou kluci zklamaní, ale časem si uvědomí, že odehráli výborný turnaj. Finále nám nevyšlo, ale jsem přesvědčený, že kdybychom proti Hradci nastoupili k dalšímu zápasu, určitě by skóre nebylo tak jednoznačné,“ mínil trenér Had. Na cestu do Turína, kde se o výpravu postará právě Pavel Nedvěd a malí fotbalisté se mohou těšit na jedno z domácích utkání Juventusu v nejvyšší soutěži i setkání s brankářem Gianluigi Buffonem, se těší žáci z Hradce Králové. „Když skončíte těsně pod vrcholem, vždycky to hodně mrzí. Ale myslím, že ta cena je v dobrých rukou,“ uznal Had.

I přesto patří 33. ZŠ v Plzni k ozdobám fotbalového McDonald´s Cupu. A příští rok na prvenství určitě zaútočí znovu.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]