ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Ryan Hollweg mi v Plzni od začátku se vším pomáhá, líčí obránce Nick Jones

REDAKCE

Ve srovnání se zarostlým drsňákem Ryanem Hollwegem je to velký kontrast, hokejový obránce Nick Jones připomíná spíš elegantního diplomata. Ale když je potřeba, i sedmadvacetiletý rodák amerického Cranberry Township to u mantinelu umí pěkně přitvrdit. Od léta je posilou extraligové Škody Plzeň, která si ho vyhlédla v norském Stjernen. S Hollwegem zároveň udržuje zatím neporušenou tradici zámořských hráčů v dresu plzeňských Indiánů, která zapustila kořeny v roce 2009 díky triu Bomersback - O´Brien - Scofield. Od té doby na soupisce HC Škoda nechybí vlaječka Kanady či USA.

„Ryan mi v Plzni od začátku se vším pomáhá, vždyť už je tady doma. První česká slovíčka jsem pochytil velice rychle a od začátku se mi tady moc líbí,“ říká Nick Jones.

V kariéře prošel univerzitními i dospělými soutěžemi EJHL, NCAA, AHL či ECHL, nejslavnější soutěž světa – NHL - mu ale brány neotevřela, nebyl ani draftován. I proto se před rokem vydal na zkušenou do Evropy. A rychle ukázal, že může být pro Plzeň správnou trefou do defenzivy.

Co vám přinesla sezona v norské nejvyšší soutěži?
Vůbec nelituji. Když jsem dostal nabídku z Norska, vůbec jsem neváhal. Je to kvalitní soutěž a v Evropě jsem se zabydlel rychle. Byla to výborná zkušenost. Teď poznávám českou extraligu a je to zase o stupeň výš, jsem rád, že se mohu někam posunout.

Vyrůstal jste blízko Pittsburghu, za který před lety válel majitel plzeňského klubu Martin Straka. Hrál i on svou roli při vašem rozhodování, zda přijmout nabídku Škody?
Velikou! Jako malý hokejista jsem se z rodného města jezdil dívat na NHL do Pittsburghu. Martyho jsem obdivoval, dokázal toho v NHL opravdu hodně a má v Americe ohromný respekt. Moc mě potěšilo, když se mi ozval právě on a nabídl angažmá v Plzni.

Jaké další informace jste o Plzni a České republice sháněl?

Bavil jsem se s několika svými krajany, kteří v české nejvyšší soutěži působili a znali i prostředí v Plzni. Všichni mi na klub dali ty nejlepší reference. V Norsku jsem měl českého spoluhráče Karla Slavatu, i s ním jsem to probíral. A hovořil jsem také s trenérem Miloslavem Čermákem, který pochází z Berouna a v Americe mě koučoval poslední rok na univerzitě. Informací jsem měl hodně, nešel jsem do úplně neznámého prostředí.

Přesto, bylo složité zvykat si na novou zemi a jiný styl hokeje?
To jsou vždycky jen krátkodobé záležitosti. Musíte se přizpůsobit, snažit se přiučit jazyk, poznat lidi a kulturu dané země. A hokejově? V Česku jsou daleko větší arény než v Norsku, hokej se tady hraje ve skvělé atmosféře. A s týmem jsem byl od konce července na ledě, bylo dost času poznat styl, kterým Plzeň hraje a všechno sladit. Snad se mi to povedlo.

Máte v Plzni vlastní byt, ale zatím jste svobodný. Třeba se vám zalíbí česká děvčata, co myslíte?
(smích) Všechno je možné! Do Plzeň jsem přijel bez přítelkyně, tak uvidíme. Koneckonců, i Ryan Hollweg si tady našel životní partnerku...

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]