ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Hokejista Honza Schleiss

REDAKCE

Ozdoba útoku plzeňský Škodovky Jan Schleiss je teď v plném tempu – přípravné zápasy, tréninky na ledě, navíc ho Vladimír Vůjtek nominoval do přípravného kempu české reprezentace.

„Nemusíte hned nazouvat brusle, ale pojďte se hýbat,“ vzkazuje Honza Schleiss

„Reprezentace je pro mě nejvyšší metou. Jsem šťastný, že mi nový trenér dal šanci. Teď už se ale soustředím na Škodovku a první extraligový zápas. Potřebujeme plný stadion. Přijďte nás podpořit,“ vyzývá jednadvacetileté levé křídlo Jan Schleiss. První zápas sehraje HC Škoda Plzeň 11.září, do Home Monitoring Arény dorazí západočeský rival z Karlových Varů.

Honzo, zúčastnil jste se závěru přípravy před mistrovstvím světa v Praze a v Ostravě, i novou sezonu jste začal na reprezentačním srazu. Překvapila vás další pozvánka?

Je to moc příjemné a hodně jsem se těšil. Beru to jako novou velkou šanci. Nový trenér, nová šance se ukázat. Tréninky na reprezentačním kempu byly jiné, hodně náročné. Byla to dřina a měl jsem toho dost. Dvakrát denně led, posilovna, tělocvična. Trénovali jsme systém hry, kterým bude chtít hrát naše reprezentace. Zajímavé bylo i to, že jsem si zahrál v jednom týmu s našimi nejlepšími hokejisty. Beru to jako velkou odměnu pro sebe i plzeňský hokej. Vždyť jsme tam byli z Plzně čtyři. Více hráčů měl jen Třinec.

Jaký je pro Vás začátek na ledě, tedy rozjezd sezony?

Návrat po dovolené a začátek na ledě je vždycky těžký. Nejtěžší je první týden.  Většinou máme novou výstroj, brusle. Chvíli trvá, než si všechno osaháme. Hokej je v tomto hodně specifický sport.

Jak dlouho jste o dovolené vydržel jen ležet a odpočívat?

Tak tři dny. Pak už jsem odpočíval aktivně. Byl jsem i na Lipně, vlastně po strašně dlouhé době jsem trávil dovču v Česku a bylo to moc fajn.

Jaké máte cíle do nové sezony?

Mým hlavním cílem je probojovat se do play off, to si určitě přejeme všichni v týmu. Velmi rád bych navázal na svoji loňskou sezónu, získal ještě více bodů a mužstvu pomohl.

Jak se těšíte na první zápas, který se uskuteční 11. září 2015 s Karlovými Vary?

Těším se hodně. Ale teď máme před sebou spousty přípravných zápasů. Třeba 11. srpna s Karlovými Vary. Západočeské derby. Sezóna nám začíná o měsíc později. Hrajeme se stejným mužstvem. Bude to první zápas v sezoně a ještě k tomu derby. Myslím, že se bude na co dívat, atmosféra bude určitě skvělá a každý z týmů bude chtít urvat co nejvíce.

Co byste vzkázal fanouškům?

Na prvním místě jim patří velký dík, že na nás chodí a fandí. Věřím, že nás budou stejně tak podporovat i v nadcházející sezoně, že se budou scházet ještě ve větším počtu. Budeme je moc potřebovat. Letos se už v tuto chvíli prodalo více permanentek než před začátkem loňské sezóny, což je ta nejlepší zpráva.  Na oplátku na nás je, abychom podávali co nejlepší výkony, aby se bylo na co dívat. Za sebe můžu slíbit, že pro to udělám maximum.

Co byste vzkázal veřejnosti, která se nehýbe?

Je to chyba. Vstaňte z křesel a gaučů a pojďte sportovat. Pro začátek stačí i dlouhá procházka. Nemusíte si hned nazouvat brusle. Pohyb je prospěšný pro zdraví a i pro dobrý pocit. Jakýkoli sport vykonávaný aktivně či rekreačně je k našemu prospěchu a všem ho vřele doporučuji.

Vy sám vedle hokeje pěstujete box…

Je to skvělý doplňkový sport a můj velký koníček. Zpočátku mě k němu přivedl Michal Dvořák, pak už jsem se domlouval přímo s koučem Radkem Semanem. Každý si představuje, že v ringu jsou to jen bitky. Ale pro mě box znamená ohromně těžkou fyzickou a kondiční přípravu. Většina bojových sportů k hokeji jako doplněk sedí.

Umíte si představit, že tvrdé pěsti použijete i v civilním životě? 

O tom to není. Určitě se nepovyšuju, neprovokuju a nedávám najevo, že se o sebe umím postarat. Ale když se něco stane, nenechám si nic líbit. Na ledě jsem pěsti zatím moc používat nemusel. Jen minulou sezonu jsme se do sebe pustili s Filipem Čechem ze Zlína. Byl to vyhecovaný zápas, neudrželi jsme se a šli do toho. Oba jsme skončili na zemi, jelo se dál. Tak to má být.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]