ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Město Plzeň spustilo nový sportovní portál, má pomoci rozhýbat občany

REDAKCE

Plzeňská radnice spustila nový portál sportovní zaměřený. Ten nabízí přehled o sportovištích v Plzni, seznam pořádaných sportovních akcí i databázi lidí, kteří hledají „parťáka“ na trénování. Na speciální portál se zájemce dostane z webu města www.plzen.eu nebo přímo zadáním adresy www.sport.plzen.eu. Cílem novinky je podpořit aktivní sportování Plzeňanů. Z výzkumu zpracovaného loni tvůrci portálu totiž mimo jiné vyplývá, že 22 procent lidí se nehýbe tak často, jak by mohlo, neboť nemají s kým sportovat.

„Takto široká a na sport zaměřená nabídka nám v Plzni dosud chyběla. Je součástí nové koncepce sportu, kterou nyní doděláváme. Představíme ji na podzim,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký.

Podle radního Michala Dvořáka, který má v gesci oblast sportu, je novinka jednou z možností, jak zvýšit zájem lidí o pohybové aktivity, vyburcovat je a pomoci jim zlepšit kondici. „Portál nabídne maximum informací. Ke každému sportovišti tam například lidé najdou podrobnosti o otevírací době, kontakty, odkazy na webové stránky, také si mohou zjistit informace o sportovních klubech a týmech v Plzni a podobně,“ uvedl Michal Dvořák, který i sám chce na portál pravidelně přispívat.

„Portál aktuálně obsahuje přes 200 sportovišť, tedy zhruba 80 procent všech, které v Plzni jsou. Jejich majitelé do něj mají přístup, mohou upravovat a doplňovat informace o svém zařízení. Do databáze ještě dodáme přehled školních hřišť,“ uvedl Roman Sterly, jenž se podílel na přípravě portálu a v rámci tříčlenného týmu má na starost správu dat.

„Jsem rád, že díky portálu je možné si také najít partnera na sport, aktuálně je v databázi zaregistrováno kolem 500 lidí. U každého z nich zájemce zjistí, jakému sportu se dotyčný věnuje a pro jaký druh pohybové aktivity někoho hledá,“ doplnil Michal Dvořák. Podle Romana Sterlyho může mít tato služba velký ohlas. „Na podzim 2014 jsme si zpracovali vlastní analýzu, z níž plyne například to, že více než pětina oslovených by uvítala parťáka na sport, aby mohla trénovat častěji,“ řekl Roman Sterly. Výzkum také ukázal nejoblíbenější druhy sportů, mezi 4443 oslovenými vede jízda na kole, následuje běh a plavání.

Portál bude živou databankou informací, jeho správci každý týden zaktualizují data o sportovních akcích, údaje ke sportovištím projdou kontrolou vždy jednou za čtvrt roku. Získat účastníky pro své společné tréninky nebo amatérské turnaje mohou i sami občané, stačí pouze chystanou akci na portále uveřejnit. Správci postupně také osloví všechny kluby, jichž v Plzni působí kolem 150, a umožní jim propagaci na městském portále zdarma. „Od některých z nich víme, že by chtěli část portálu využít pro organizaci svého klubu, tedy komunikování s členy, organizování tréninků a podobně,“ uvedl Roman Sterly. Protože portál je určen i pro mimoplzeňské uživatele, je obsah jeho hlavních částí připraven také v anglické a německé verzi.

Sportovní portál je jedním z bodů nyní dokončované koncepce sportu, kterou radní Michal Dvořák představí na podzim. Klíčový materiál bude řešit, jak stabilizovat financování sportu na území města, jak doplnit sportovní infrastrukturu pro zimní období, stanoví pravidla udělování záštit nad městskými sportovními akcemi, navrhne, jak zlepšit a monitorovat zdatnost dětí a zapojit je i jejich rodiče do sportování. Součástí je i celoroční kampaň na podporu pohybu Plzeňanů.

Podobný portál připravuje Plzeň také pro oblast kultury, spustí ho do několika týdnů.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]