ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Útočník Poznar chce být ve Viktorii platným hráčem

REDAKCE

Na konci srpna byly jeho jména plné noviny. Tehdejší kapitán fotbalistů Zlína Tomáš Poznar byl „žhavým“ zbožím na českém trhu. Nakonec přetahovanou o jeho služby vyhrála mistrovská Viktoria Plzeň, se kterou podepsal 27letý útočník smlouvu na tři roky. Stalo se tak pikantně jen necelé dva týdny poté, co Poznar ve Štruncových sadech úvodním gólem pomohl Zlínu k překvapivému vítězství 2:0. Teď už se ale Poznar zabydluje na západě Čech.

„Je pravda, že se toho o mém přestupu napsalo hodně, byla to až taková Poznar-mánie,“ vzpomíná odchovanec Zlína na přestupové období. „Nebylo mi to zrovna příjemné. Ale snažil jsem se koncentrovat na své výkony a chtěl jsem se hlavně s fanoušky ve Zlíně rozloučit v dobrém. To se povedlo, teď jsem viktoriánem a strašně si toho vážím,“ doplnil Poznar, který předtím působil i ve Vítkovicích a slovenské Trnavě.

Možná jste před časem jeho jméno četli i v souvislosti s jednou úsměvnou historkou. V sezoně 2014/15 hrál Zlín druhé kolo domácího poháru a po remíze s Kroměříží přišel na řadu penaltový rozstřel. Protože Zlín přišel o vyloučeného gólmana, navlékl si rukavice právě Poznar. A chytil hned tři pokusy soupeře, navíc pak sám rozhodl o postupu proměněnou penaltou! Nicméně jeho hlavním povoláním je střílet branky a chce v tom pokračovat i ve Viktorii.

Jak rychle jste se v Plzni zabydloval?
Když jsem přišel a viděl zázemí klubu, bylo to asi to nejlepší, co jsem v životě zažil. O hráče je tady fantasticky postaráno, člověk může fotbalově růst. A kluci v kabině mě přijali absolutně v pohodě, byli vstřícní a ochotní. Je tady dobrá atmosféra. Na trenéru Pivarníkovi je vidět, že je to ambiciozní a náročný trenér, který od každého vyžaduje maximální koncentraci a soustředěnost. A to se mi líbí.

Ve Viktorii vás čeká velká konkurence, jste na boj o místo připravený?
Před prvním tréninkem jsem byl trošku nervózní, vždyť vedle mě bylo hodně reprezentantů, kluci, kteří zažili Euro. Co jméno, to pojem. Ale rychle jsem to ze sebe setřásl a snažím se zapracovat co nejlépe. Mým cílem je být pro Viktorku platným hráčem.

Jako protihráč jste poznal atmosféru v plzeňské Doosan Areně. Jak se vám líbila?
Když jsem tady hrál se Zlínem, všiml jsem si, že na tribunách sedí rodiče s malými dětmi, mají dresy a nadšeně fandí. Je tady cítit správná fotbalová horečka. Jsem z menšího klubu, takže jsem si přestup užíval. Když klusáte podél hřiště, dojde vám, jak krásný stadion v Plzni je. I kvůli fanouškům jsem se do Viktorky moc těšil.

S Plzní zažijete pohárový podzim v Evropské lize. I to byla motivace?
Obrovská.  Vždycky jsem si přál hrát poháry a dobře si vzpomínám, když jsem jako kluk zažil chvíli, kdy do Zlína přijelo Atlético Madrid. Teď mám šanci si něco podobného prožít na vlastní kůži. Kvůli takovým chvílím fotbal hrajete.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]