ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

V Plzni se příští týden uskuteční sportovní hry mateřských škol

REDAKCE

Sportovní hry mateřských škol se uskuteční 18. května 2016 na Atletickém stadionu města Plzně. Největší sportovní akci určenou pro plzeňské mateřské školy pořádá město ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pohyb a zdraví. Hry dětem umožní poznat atmosféru sportovních soutěží se vším, co k tomu patří. Současně navazují na projekt, který zjišťoval pohybové dovednosti předškoláků s názvem Pohyb 1P, do něhož se již zapojila řada plzeňských školek.

„Zatímco loni byla jedním z hlavních témat našeho města kultura, letos je to sport. Máme koncepci sportu, spustili jsme velkou kampaň Plzeň žije zdravě, na léto se chystá Olympijský park Plzeň. Sportovní hry pro mateřské školy jako jedna z větších akcí tyto aktivity logicky doplňují,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

„Jde o dopolední akci, kde budou mateřské školy města Plzně soutěžit ve čtyřech individuálních disciplínách a jedné týmové soutěži. Dobrovolnou nadstavbovou disciplínou pro všechny je vytrvalostní běh na 400 metrů. Nesoutěžící děti budou mít k dispozici takzvanou relaxzónu, ve které bude možnost využít nejen další sportoviště, ale také si zatancovat nebo se nechat namalovat karikaturistou,“ přiblížil Michal Dvořák, radní města pro oblast podpory podnikání a sportu, jenž akci podporuje. Vznik her iniciovala Nadace sportující mládeže.

Na unikátních hrách, které začínají v 8:45 hodin a končí ve 12 hodin, bude startovat šestnáct přihlášených a vybraných mateřských škol, kritériem pro výběr přihlášek bylo místo působení dané mateřinky a poté datum přihlášky. Děti na místo dovezou zdarma zajištěné autobusy, po skončení je dopraví zase zpět do školky. V případě nepříznivého počasí se bude soutěžit pod střechou, kde je k dispozici takzvaný atletický tunel, a doprovodný program se uskuteční v přilehlé tělocvičně.

Pro individuální disciplíny budou připravena stanoviště, jako jsou hod do dálky, běh 4 krát 6 metrů (člunkový), skok z místa odrazem snožmo, přeskakování a podlézání překážky. Týmovou disciplínou bude běžecká štafeta šestičlenných družstev. Připraven je také dobrovolný individuální běh na 400 metrů pro všechny děti, tedy i nesoutěžící.  Družstvo tvoří vždy tři soutěžící chlapci a jeden náhradník, nebo tři soutěžící dívky a jedna náhradnice. Doprovod svým sportovcům dělá vždy maximálně 15 dětí z dané školky a nejvíce tři osoby pedagogického dozoru. Vyhlášení výsledků se uskuteční v 11:40 hodin.

Text: Eva Barborková

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]