ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Slovenský talent Jakub Hromada si v Juventusu zahrál i s Vidalem

REDAKCE

Slovenská ekipa ve fotbalové Viktorii Plzeň se opět rozrostla! Mistrovský klub před pár týdny ohlásil příchod Jakuba Hromady, dvacetiletého talentovaného záložníka, který je kmenovým hráčem italské Sampdorie. „Se slovenskými fotbalisty máme obecně výbornou zkušenost a troufám si tvrdit, že tamější prostředí máme velmi dobře zmapováno,“ prohlásil i generální manažer FC Viktoria Adolf Šádek.

V Plzni už se prosadila řada borců od našich východních sousedů. V současném kádru patří mezi opory gólman Kozáčik, záložník Hrošovský a útočníci Ďuriš s Bakošem, který se vrátil na západ Čech po ročním působení v Liberci. O svou šanci se hlásí i další mladík Chrien, ten minulou sezonu hostoval v Brně. I Hromadův příběh je hodně zajímavý. Je odchovancem Košic, odkud v 15 letech přesídlil do nedalekých Michalovců. Už v šestnácti si za ně připsal první start v nejvyšší slovenské soutěži a v roce 2012 odešel do italského Juventusu. Tam působil v mládežnické akademii, poté se přesunul na hostování do FC Janov a pak přestoupil do týmu UC Sampdoria. Aby toho nebylo málo, zahrál si také za druholigové Pro Vercelli a loni v létě se na hostování vrátil do slovenské ligy, kde oblékal dres Senice. „Viktoria je mužstvo na evropské úrovni a i v Itálii si vydobyla dobré jméno, když v Evropské lize vyřadila Neapol,“ připomněl Jakub Hromada.

Potěšil vás zájem českého mistra o vaše služby?

Jsem moc šťastný, že se vše podařilo dotáhnout do konce. Udělám všechno pro to, abych mohl dres Viktorie obléknout. V Senici se nám v poslední době moc nedařilo, takže jsem ani nečekal, že by taková nabídka mohla přijít. O to víc se budu snažit.

Jako šestnáctiletý talent jste odešel do akademie slavného Juventusu. Jak na tu dobu vzpomínáte?

Podepsal jsem tříletý kontrakt a měl jsem to štěstí, že jsem od začátku hrál se staršími kluky a stal se součástí týmu, ve kterém figurovali i reprezentanti do jednadvaceti let. Navíc jsem měl tu čest potkat se i s Pavlem Nedvědem, který patří mezi mé velké vzory. Každý zápas tam pro mě znamenal další zkušenosti. Navíc se stalo, že v některých přípravných zápasech za juniorku nastoupily i hvězdy, které se rozehrávaly třeba po zranění. Já si tak na hřišti mohl zahrát třeba s Tevézem či Vidalem.

Loni jste i kvůli zranění nastoupil v Senici jen k patnácti utkáním, ale dokázal jste v nich nastřílet pět branek. Jak hodnotíte minulou sezonu?
Nikdy jsem nebyl žádný velký kanonýr, ale tam jsem nastupoval v záloze výš, blíž k hrotu. A docela jsem se v téhle roli našel a s tím přišly i nějaké góly. Pět branek v první sezoně mezi dospělými není špatná bilance.

Podobnou roli byste mohl plnit i ve Viktorii?
Je to pro mě velká výzva a motivace. Plzeň má skvělý kádr. Mám všechno ve svých rukou a udělám všechno pro to, abych své místo v týmu získal. Snad se mi už budou vyhýbat zranění. I v Itálii to někdy bylo složité. Půl roku jsem kvůli zranění nehrál a pak se dostával do hry zpátky na hostování.

Je pro vás výhodou, že v Plzni už se prosadilo několik slovenských fotbalistů?
Vím, že Slováky tady mají rádi. Je to pro nás dobrá vizitka, navíc hned tři hráči z Plzně si zahráli i na Euru ve Francii. Ale těšil jsem se v kabině na všechny kluky. Věřím, že nebudu mít problém zapadnout a že spolu budeme vycházet dobře.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]