ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Při zahájení Sportmanie se projde nad hlavami diváků akrobatka na laně

REDAKCE

Desetidenní atraktivní sportovní akce pro celé rodiny Letní SPORTMANIE Plzeň 2017, již pořádá město Plzeň, odstartuje v pátek 18. srpna ve 20 hodin v amfiteátru za OC Plzeň Plaza. Při sportovně laděné show se jedna z nejlepších highlinerek na světě Anna Kuchařová projde nad hlavami diváků na laně ve výšce kolem 25 metrů nad zemí a ze střechy OC Plzeň Plaza se slaní plzeňský primátor Martin Zrzavecký a radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka. Na diváky poté čeká vystoupení na slackline neboli napnuté pásce v podání Michala Pírka a Lukáše Černého, známých z televizní show Česko Slovensko má talent. Večer vyvrcholí koncertem skupiny Support Lesbiens. Vstup na zahájení, stejně jako na všechny akce SPORTMANIE, je zdarma.

Akce, která si klade za cíl podporovat sport a zdravý životní styl, se bude konat od 18. do 27. srpna 2017 v prostoru amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza. Naváže na loňský projekt Olympijský park, který za 16 dní navštívilo zhruba 110 tisíc lidí. Na návštěvníky čeká více než padesátka stanovišť s nejrůznějšími sporty rozdělenými do deseti sekcí. Jsou jimi vodní svět, lezecké a lanové centrum, fit park, sporty pro handicapované, střelecké sporty, kolektivní sporty, pálky a rakety, atletika, sporty na kolech, bojové sporty.

„Věřím, že i letošní SPORTMANIE bude stejně úspěšným projektem, který přiláká ke sportu tisíce dospělých i dětí, ať už Plzeňany či návštěvníky města. Těším se na ni o to více, že si na vlastní kůži vyzkouším adrenalinové slaňování ze střechy obchodního domu i další atrakce,“ uvedl plzeňský primátor Martin Zrzavecký. Horolezeckou stěnu, postavenou na náměstí Republiky v rámci promo show Zamiř výš – vylez až na vrchol, pokořil primátor již před třemi týdny.


Lákadlem pro návštěvníky SPORTMANIE bude Jump Aréna, největší outdorová sestava trampolín o rozměru 30 krát 15 metrů, lanové a lezecké centrum, Fit park, dětský koutek, sektory se střeleckými sporty, vodní svět s wakeboardingem, paddleboardingem a další. Lidé se mohou zúčastnit také běžeckých překážkových závodů Predator Run, kam je přihlášeno kolem 2000 účastníků, Predator Challenge a Predator Junior, besed se sportovci, přednášek o zdravém životním stylu. „Připraveno je i každodenní ranní cvičení pod dohledem profesionálních lektorů a další zajímavosti. Na letošní organizaci se podílí 60 sportovních klubů z Plzně a okolí,“ řekl plzeňský radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka. Náklady na projekt jsou zhruba 5,5 milionu korun, částkou 1,5 milionu korun přispěje Úřad městského obvodu Plzeň 1 a jedním milionem korun Plzeňský kraj, který je důležitým partnerem celé akce.

Sportovní program doplní každý den odpoledne besedy se sportovními osobnostmi na hlavní stage v amfiteátru za OC Plzeň Plaza a následně přednášky ve stanu Pilsner Urquell, které jsou určeny nejen pro zástupce místních sportovních klubů, ale i pro veřejnost. „Přijede například jeden z nejlepších světových lezců a trojnásobný mistr světa Adam Ondra, dále profesionální český strongman závodící ve střední váze, nejsilnější muž Evropy a druhý nejsilnější muž světa Jiří Tkadlčík. Sportovní psycholog a osobní kouč mnoha českých top sportovců Marian Jelínek vystoupí společně s hokejovým reprezentantem, plzeňským odchovancem a novou posilou Montrealu Canadiens Jakubem Jeřábkem a mistrem světa v kickboxu Petrem Vondráčkem. Dále se představí čeští biatlonoví reprezentanti Veronika Vítková a Ondřej Moravec, olympijský medailista v triatlonu Jan Řehula, manažer české házenkářské reprezentace Karel Nocar či osobnost z manažerského prostředí Jan Mühlfeit,“ vyjmenoval Filip Marian, metodik Odboru sportu Magistrátu města Plzně. Návštěvníci se mohou rovněž těšit na řadu autogramiád, například s hráči fotbalu, hokeje a házené.

Text: Eva Barborková

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]