ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Plzeň odstartuje Cestu do Ria, lidé společně pokoří 9800 kilometrů

REDAKCE

Tisková zpráva města Plzně

Přesně za 42 dnů otevře své brány Olympijský park Plzeň, komplex, v němž budou návštěvníci po celou dobu konání letní olympiády v Brazílii fandit, sportovat i si užívat kulturní program. První velká akce spojená s projektem ale odstartuje pro Plzeňany i návštěvníky města už v úterý 28. června, mohou se zúčastnit Cesty do Ria. Ve speciálním stanu na náměstí Republiky si zájemce vybere trenažér pro běh, veslování, cyklistiku a zdolá alespoň část z pomyslných 9800 km, které Plzeň dělí od dějiště 31. letních olympijských her v Rio de Janeiro.

„Cestu do Ria ve spolupráci s městem Plzeň pořádá triatlonista Přemysl Švarc a obecně prospěšná společnost Pohyb a zdraví. Na trenažérech bude možné urazit tolik kilometrů, kolik každý účastník zvládne, stroje budou k dispozici denně až do konce července od 10 do 20 hodin. Jména účastníků Cesty do Ria a počet kilometrů, které urazí na této pomyslné cestě, budeme zveřejňovat na www.sport.plzen.eu,“ přiblížil radní Michal Dvořák, který má oblast sportu na starost a sám se do štafety aktivně zapojí.

K dispozici budou mít lidé dva cyklistické trenažery, eliptický a veslařský trenažer, počítat se jim ale budou také uběhnuté kilometry na náměstí kolem katedrály. „Dle libosti také mohou vyběhnout nebo vyjet na kole, pokud tedy odstartují na náměstí a tam také skončí, a využijí k tomu GPS měření,“ přiblížil Jiří Michalík, vedoucí magistrátního odboru sportu.

Cesty do Ria se zúčastní i řada plzeňských profesionálních sportovců a dalších osobností, jedná se ale především o aktivitu pro širokou veřejnost. Výkony lidí budou zaznamenávat obrazovky a počítače, na trase dlouhé téměř 10 tisíc kilometrů budou graficky ukrajovat zbývající úsek. Ozvučení zajistí aktivní přístup ke kolemjdoucím. Zapojovat se mohou jednotlivci, ale i týmy přátel. Jedenkrát týdně, vždy ve středu, bude připraven i doprovodný program, mj. autogramiády se sportovci.

Pracovníci prezentačních stánků na náměstí Republiky, v nichž se bude netradiční štafeta konat, současně lidem poskytnou informace k Olympijskému parku Plzeň, letošnímu největšímu plzeňskému sportovnímu projektu. Zájemci si také mohou na náměstí zajistit takzvanou Sportovní kartu, díky které bude mít každý návštěvník příležitost  získat medaili Olympijského parku Plzeň, pokud si v parku aktivně zasportuje.

Olympijský park Plzeň se otevře ve dnech 5. až 21. srpna v areálu za OC Plzeň Plaza. V prostoru kolem amfiteátru vznikne olympijská fan zóna s velkoplošnou obrazovkou, na které budou lidé sledovat přímé přenosy z brazilského Ria, společně fandit českým sportovcům a sdílet tak atmosféru největší letošní světové sportovní události. Připraven je bohatý doprovodný program, včetně autogramiád sportovců, soutěží, koncertů. Možnost zasportovat si pod vedením odborných lektorů v 11 sektorech rozdělených podle sportovních odvětví bude v prostoru parku za řekou Mží.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]