ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Plzeň čeká největší fotbalový turnaj školní mládeže v Evropě

REDAKCE


Největší fotbalový turnaj školní mládeže v Evropě bude 30. a 31. května hostit plzeňská Doosan Arena, uskuteční se 20. ročník McDonald´s Cupu. Svátek fotbalu vyvrcholí na stadionu ve Štruncových sadech, patronem jubilejního 20. ročníku se stal držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy Pavel Nedvěd. Legendární středopolař přicestuje osobně do Plzně podpořit všechny finalisty a předat jim poháry a věcné ceny od partnerů projektu. Vítězný tým získá zájezd do Turína na zápas slavného Juventusu.

„Pro Plzeň je sport důležitý, ať je to v jakékoliv disciplíně a kategorii. Důkazem je i to, že máme člena Rady města Plzně určeného přímo pro sport, snažíme se podporovat co nejvíce sportovních aktivit. I proto jsme moc rádi, že finále McDonald´s Cupu je u nás v Plzni,“ uvedl při čtvrtečním losování finále primátor Plzně Martin Zrzavecký, který nad akcí převzal záštitu. Tiskové konference a losování se spolu s ním za město zúčastnil i radní pro oblast podpory podnikání a sportu Petr Chvojka.

Jubilejní ročník turnaje odstartoval v září 2016 současně se začátkem nového školního roku. Na jeho organizaci se aktivně podílí více než 4200 pořadatelů. Zápasy se hrají ve dvou věkových kategoriích, 6 až 9 let a 10 až 11 let. Od 15. do 24. května se uskuteční jednotlivá krajská finále a patnáct vítězných družstev společně s pořadatelskou školou, kterou je 33. základní škola Plzeň, postoupí do finále. Ke 12. květnu se do turnaje zapojilo 5936 družstev z celé republiky, na trávníky vyběhlo 75642 dětí, reprezentovalo 2867 základních škol.

Losování finále se ve čtvrtek ujal asistent trenéra Viktorie Plzeň Pavel Horváth. Tým školy, kde působil legendární mládežnický trenér Josef Žaloudek, poslal Pavel Horváth do skupiny D s vítězi Jihočeského kraje, Kraje Vysočina a Středočeského kraje – jih.

Během dvacetileté existence McDonald´s Cupu si jej zahrálo 1,2 milionu mladých fotbalistů. Mezi malými hráči se objevili i současní reprezentanti, například Vladimír Darida, Tomáš Necid, Jiří Skalák, Tomáš Kalas, Jakub Rada, Václav Černý nebo Tomáš Koubek. V uplynulém 19. ročníku se do McDonald´s Cupu v České republice zapojilo téměř 80 tisíc dětí ve věku od šesti do jedenácti let, které hájily barvy 6033 družstev z 2957 základních škol.

Pořadatelem turnaje je Asociace školních sportovních klubů České republiky za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Fotbalové asociace České republiky. Jeho generálním partnerem je společnost McDonald´s ČR.

Text: Eva Barborková

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]