ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Myslím, že jsem zapadl rychle, říká hokejový útočník Denis Kindl

REDAKCE

V minulé sezoně si hokejový útočník Denis Kindl sportovně „hrábl“ až na dno. Obrazně i v realitě. S Karlovými Vary prožíval smutnou sezonu, která vyvrcholila pádem z extraligy. Teď se zdá, že pro pětadvacetiletého rodáka ze Šumperka přicházejí veselejší časy. V létě se stal jednou z posil extraligové Škody Plzeň a hned první zápasy ukázaly, že do týmu dobře zapadl. Mladý útočník si v první čtvrtině základní části připsal dva góly a šest asistencí, na ledě dostává hodně prostoru. A s plzeňským týmem se pohybuje v horních patrech tabulky.

„Loni jsme se s Karlovými Vary motali někde na konci, psychicky to bylo strašně náročné. Teď je to pro mě nová zkušenost. Ale sezona je dlouhá a nesmíme létat v oblacích, když se nám začátek soutěže povedl. Dobře víme, že ta nejdůležitější fáze teprve přijde. Nicméně je dobře, že jsme nabrali sebevědomí a víme, že ten tým má sílu,“ svěřil se Denis Kindl, který si českou nejvyšší soutěž zahrál v sezoně 2013/14 v dresu Třince a ještě předtím se snažil prosadit i v juniorských soutěžích v Americe.

Naznačila už v letní příprava, že se v Plzni buduje silný tým?
Bylo nás v kádru hodně a od začátku tam byla ta zdravá realita. I v trénincích jsme do toho šli naplno, dohrávali souboje. Samozřejmě ne s účelem někoho zranit, ale každý bojoval o své místo v mužstvu. Já jsem rád, že se mi ho povedlo získat, cítím se v Plzni moc dobře.

Bylo složité do nového týmu zapadnout?
Myslím, že ne, že jsem zapadl docela rychle. Parta je v Plzni výborná, je tu kvalitní mix mladých a zkušených hokejistů, což se odráží i na výkonech. Samozřejmě, když se vyhrává, je to všechno jednodušší a i jednotlivci herně rostou. Nejdůležitější je, že fungujeme jako tým. To je základ, aby přicházely výsledky.

Hned na začátku sezony se vám dokonce dvakrát podařilo nastřílet doma soupeři deset branek. Pamatujete něco takového?
Kdepak, to už byl opravdu velký extrém. Extraliga je hodně vyrovnaná soutěž a tohle byla rarita. Ty zápasy se nám extrémně povedly, ale vůbec nečekám, že by se to dalo jednoduše zopakovat. Nesmíme ty výhry nad Olomoucí a Pardubicemi přeceňovat. Další zápasy ukázaly, že všichni soupeři jsou silní a důležitější je, abychom dokázali dotáhnout úspěšně do konce ta utkání, která jsou vyrovnaná.

Vaše výkony přilákaly na zimní stadion víc fanoušků než v minulé sezoně, jak si užíváte atmosféry v plzeňské Home Monitoring Areně?
Jsem příjemně překvapený. Asi nikdo z nás nepočítal, že bude chodit tolik lidí. Když jsme třeba v říjnu hráli proti Brnu a zápas vysílala televize, stejně přišlo víc než sedm tisíc fanoušků. To bylo skvělé! Taková atmosféra hráčům jen a jen pomáhá, naopak soupeřům se tady nehraje snadno. Věřím, že nás lidi budou podporovat dál a my se jim odvděčíme dobrými výkony.

Hodně odborníků vás před sezonou pasovalo do role černého koně nejvyšší soutěže. Jste rád, že tuhle roli zatím naplňujete?
Tohle je nevyzpytatelné. My se soustředíme hlavně sami na sebe a moc nepřemýšlíme nad tím, jestli jsme favorité nebo outsideři. V extralize jsou velice silné kluby a naším hlavním cílem je probojovat se do play-off, pak začne nová sezona. Je určitě dobře, že nám na začátku neujel vlak a nemusíme něco v tabulce nahánět. Ale bavit se teď o nějakém úspěchu je příliš brzy.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]