ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Čtyři medaile a kýbl slz z MČR mužů a žen v atletice pro AK ŠKODA Plzeň

REDAKCE

Největší radost nám udělala dálkařka Anna Křížková, když celou sezónu potvrzovala jednu z hlavních aspirantek na medaili, a tuto roli přetavila v republikovém finále a zisk titulu mistryně ČR.


Čtvrtkařka Tereza Petržilková se představila v jednom z nejočekávanějším finále šampionátu, kde se na startu objevila i královna ženských překážek Zuzana Hejnová. Velká bitva nakonec přihrála bronzovou medaili právě naší Tereze Petržilkové, která doběhla za stříbrnou Zuzanou Hejnovou. Terky výkon 53,44 sec by pokaždé stačil v předešlých letech na účast na evropském šampionátu. Letos byla bohužel hranice limitu nastavena na 53,31 sec. Pro bronzové umístění a další cenný kov do sbírky si doběhla na trati 3000m Tereza Hrochová a patří tak již druhý rok k pravidelným medailovým jistotám výpravy.


Mužská štafeta na 4x200m ve složení Ličman, Maruštík, Rež, Kubeš přidala do klubové sbírky bronzovou medaili, která byla hodně vybojována, jelikož závod byl poznamenám hned několika strkanicemi a souboji.

No a pak to přišlo. Štafeta žen na 4x200m nenašla v přímém souboji konkurentky a doběhla si do cíle pro fantastické zlaté medaile v druhém nejrychlejším času historie a kousíček od českého rekordu. A mohla vypuknout radost nových mistryň republiky. Vzápětí ovšem přišel verdikt rozhodčích o diskvalifikaci a kvarteto Petržilková, Křížková, Suchá a Hettlerová bylo rázem v slzách. Přes protesty vedoucích výpravy a prozkoumání hned několika televizních záběrů se nepodařilo prokázat neporušení pravidel, ovšem ani nalézt důkaz o jejich porušení. V konečném důsledku to znamená, že pokud neprokážete ,,nevinu”, poslední a rozhodující slovo má rozhodčí. Útěchou pro nás může být, že všichni viděli, že naše ženy byly ten den nejlepší, jen za to nemáme medaili.

Dvě čtvrtá místa,těsně pod stupni vítězů, zdobí ve výpravě i sprinterku na 60m Lindu Hettlerovou a překážkáře Jiřího Kubeše. Pro pátá místa si doskákala dvojice Josef Adámek ve výšce a Tereza Schejbalová v tyči. Vzhledem k nevýhodné druhé dráze ve finále na 200m i Jiří Kubeš obsadil nakonec páté místo.


Ve výpravě nechybělo hned celá řada naších mládežníků, kteří se mnohdy dostali do přímých soubojů s absolutní špičkou české atletiky. K vidění byli například přímé souboje Suráková - Vrzalová, nebo Suchá – Hrubá, Procházka – Maslák.

Čtyři medaile a nabrané zkušenosti u našich mladých závodníků jsou přesně naplněné cíle podle papírových předpokladů. Ovšem ta diskvalifikace našeho zlatého kvarteta v nás ještě chvíli bublat bude. Děkujeme všem přátelům a partnerům našeho klubu za Vaší podporu.

Foto: atletika.cz

Černý Michal
AK Škoda Plzeň
 

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]