ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Bronzovou sezonu chceme minimálně zopakovat, plánuje Dominik Kubalík

REDAKCE

Po skvělé sezoně, ve které se stal nejlepším kanonýrem extraligy a s týmem slavil bronzové medaile, kroužily okolo útočníka hokejové Plzně Dominika Kubalíka kluby z KHL. Ale nakonec dvacetiletý český reprezentant dres měnit nebude, i v příští sezoně bude pálit v modro-bílých barvách Škody.

„Je pravda, že jsem měl zájem to zase v zahraničí zkusit. Nějaká jednání byla, ale nedopadla. Nakonec to padlo s draftem KHL, kde si mě vybrala Ufa. A týmy, které měly zájem, se s ní nedomluvily. Ale neberu jako krok zpátky, že zůstávám v Plzni. Chci se posunout zase dál, zlepšovat se. A po sezoně se uvidí,“ říká plzeňský odchovanec, který byl s českým reprezentačním týmem i na letošním mistrovství světa v Rusku. A i když se nakonec na soupisku nedostal, nasál zblízka atmosféru velkého turnaje.

Byla i varianta, že znovu zkusíte štěstí v Americe, kde jste dva roky působil v soutěži OHL? Poslední rok na vás mají práva Los Angeles Kings, kteří vás draftovali v roce 2013.

Taky se to nějak řešilo, ale nic konkrétního neproběhlo. Myslím, že v Los Angeles dají přednost klukům, kteří prošli draftem letos nebo loni.

Letošní draft proběhl před několika týdny v Buffalu, prošli jím jen čtyři čeští hráči. Sledoval jste ho na dálku?

No, v mém ročníku vybrali jen tři Čechy, takže tohle bylo pořád lepší...  Ale je pravda, že i já jsem čekal, že našich kluků by mohlo být alespoň šest sedm. I podle toho, jak jsem sledoval pořadí v žebříčku skautů.

Litvínovský Filip Helt byl dokonce vybrán úplně poslední, v sedmém kole a jako 211. hráč v pořadí. Dá se i odsud dostat do NHL?

Však já byl vybraný také až v sedmém kole. Sice je poslední, jste někde vzadu, ale i tak máte dres a stejnou šanci se do týmu dostat. Záleží jen na vás, co předvedete na kempu, a jestli s vámi smlouvu podepíšou nebo ne.

Vraťme se ještě k mistrovství světa. Do Ruska jste s českým týmem odjel, ale nakonec jste se na konečnou soupisku nedostal. Mrzelo vás hodně, že jste ani do jednoho utkání nezasáhl?

Vždycky vás to zamrzí, když je to takhle blízko. Ale z druhé strany to musím brát tak, že jsem tam vůbec nemusel letět. Pro mě to byl velký zážitek, mohl jsem být s klukama na ledě při tréninku, nasál atmosféru. I když pro nikoho není příjemné, když si na zápas jdete sednout jen na tribunu.

Do letní přípravy v Plzni jste se kvůli šampionátu zapojil o něco déle. Už jste dohnal manko?

To jsem dohnal hned po prvním soustředění na Šumavě. Kluci měli volno, já trénoval s kondičním koučem společně s bráchou, Kubou Jeřábkem a Dominikem Boháčem. Myslím, že jsem se rychle dostal zpátky tam, kde je třeba.

V minulé sezoně jste nastřílel 26 branek, stal se kanonýrem extraligy. Bude těžké na to navázat, budete pod větším tlakem?

Ja to takhle moc neřeším. Druhá sezona je pro nováčka nejtěžší, to je jasné. Když se od vás nic nečeká, můžete jen překvapit a vylétnout. Teď musím tuhle roli potvrdit. Já jsem hlavně rád, že naše lajna s Jardou Kracíkem a Mírou Indrákem zůstala pohromadě, snad se nám zase bude dařit. Věřím, že tým bude znovu silný a když se daří celému mančaftu, vyniknou i jednotlivci.

Konkurence v plzeňském útoku se zvýšila, bude těžší vydobýt si své místo?

Konkurence je vždycky prospěšná. Nic nemáte jistého, na ledě nic nevypustíte, podáváte co nejlepší výkony. Máme za sebou bronzovou sezonu a do té nové určitě půjdeme s tím, že to chceme minimálně zopakovat.

Už se těšíte, až skončí letní dril a na konci července půjdete s týmem na led?

Letní příprava k hokeji patří, bez ní to nejde. Sice je to nepříjemné, ale zase si v létě psychicky odpočinete. Neprobíráte si v hlavě, že se nedaří, že jste prohráli, že nedáváte góly. Teď si odtrénujeme s čistou hlavou. I když dřeme naplno, je na zimáku v kabině pořád dobrá nálada.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]