ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Tip na vánoční sportovní výlet: Zalyžujte si na Velkém Javoru, králi Bavorského lesa

REDAKCE

Skiareál Großer Arber

Velký Javor, který je díky své výšce 1456 metrů označován za krále Bavorského lesa, přiláká ročně přes půl milionu návštěvníků, přitom každý třetí je z České republiky. Německé středisko se nachází pouze 10 minut jízdy od českých hranic u Železné Rudy. Aktuálně leží na Javoru více než 70 centimetrů sněhu. Sezonu v areálu zahájili 16. prosince, provoz potrvá až do 9. dubna 2018. Novinkou této sezony je zlevnění rodinných skipasů, a to poprvé v historii střediska. To je otevřeno denně od 9 do 16:30 hodin. Navíc se do střediska na Velký Javor můžete dostat autobusem z Železné Rudy.

Na Velkém Javoru je k dispozici více než 15 kilometrů sjezdovek všech úrovní obtížnosti. Lyžaři a snowboardisté si mohou vyzkoušet i černočernou trať světového poháru. V komplexu funguje také dětský svět ArBär se čtyřmi posuvnými pásy na svahu Thurnhof. Na start sjezdařských tratí návštěvníky přepraví tři lanovky, tři vleky a čtyři posuvné pásy. Plně automatická zasněžovací technika patří k těm nejmodernějším v Německu a zajišťuje konstantní kvalitu sněhu. Denní skipas pro jednu osobu beze slev vyjde na 33 euro.

Lyžování Großer Arber

Velký Javor disponuje jednou z nejmodernějších a nejintenzivnějších technik pro osvětlení areálu na večerní lyžování, které je zpřístupněno každou středu a pátek od 18 do 21 hodin.

Lyžařské středisko nabízí několik hostinců, restaurací, horských chat, kde se lyžaři mohou občerstvit, funguje v něm 14 lyžařských a snowboardových škol, dvě půjčovny lyží a dvě úschovny lyží. Vyzkoušet lidé mohou i sáňkařskou dráhu v délce 1200 metrů, speciálně pro děti je určena sáňkařská dráha v dětském světě ArBär. Běžkaři mají k dispozici více než sto běžeckých tratí.

Skiareál Großer Arber - mapa sjezdovek, lanovek a vlek

Velký Javor neláká pouze milovníky zimních sportů, i v létě sem jezdí mnoho turistů na výlety. Panoramatickým výtahem mohou vyjet na vrchol Velkého Javoru, odkud je krásný výhled do okolí, nebo mohou navštívit Velké Javorské jezero, projet se po něm na šlapadlech nebo po značených turistických trasách vyrazit do okolí jezera.

Zajímavostí střediska je to, že zhruba polovina návštěvníků přijede v zimním období, druhá polovina potom v období léta. V roce 2017 obdržel Velký Javor několik vyznamenání za obzvlášť vysokou kvalitu, výjimečně vstřícný přístup k rodinám a službám a za mimořádné bezpečnostní standardy.

Veškeré potřebné informace jsou k dispozici na webové adrese lyžařského centra www.arber.de, kde je i verze v českém jazyce.

Text: Adriana Jarošová

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]