ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Primátor ocenil mistra světa v judu Zdeňka Vlčka pečetí města

REDAKCE

Plzeňana a obhájce titulu mistr světa v judu Zdeňka Vlčka přijali zástupci radnice, za jeho skvělý sportovní výkon mu poděkovali primátor města Martin Zrzavecký, radní Michal Dvořák a Helena Matoušová. U příležitosti získání zlaté medaile v kategorii +100 kilogramů a vynikající reprezentaci města Plzně předal primátor Zdeňku Vlčkovi historickou pečeť města Plzně. „Patří vám obrovská gratulace za vaše úspěchy,“ ocenil primátor.

„Jsme velmi rádi, když nás město přijme, má to velký vliv na naši základnu, počet členů nám tak stále narůstá,“ přiznal Zdeněk Vlček, který na plzeňskou radnici přišel v doprovodu Jiřího Beneše z Judoclubu Plzeň, jenž mimo jiné zajišťuje organizaci při závodech.

Zlatou medaili obhájil Zdeněk Vlček v americkém Miami na mistroství světa veteránů v listopadu loňského roku. Šampionátu se zúčastnilo 999 závodníků z 63 zemí světa. V prvním kole si Zdeněk Vlček poradil před časovým limitem s brazilským závodníkem, ve druhém kole zvítězil nad Irem. Ve finále čekal plzeňského rodáka Srb Stansic, kterého porazil až po uplynutí běžného časového limitu v takzvaném golden score, kde vítězí zápasník s prvním bodovým ziskem. „Za nejdramatičtější finálový zápas jsem získal tuto speciální sošku, kterou jsem vám jako jediným přinesl ukázat,“ řekl Zdeněk Vlček. „Musím přiznat, že se mi kolegové často smějí, protože umím jeden chvat a pak soupeře zalehnout. Ale je to pravda,“ dodal s úsměvem.

Během setkání se hovořilo také o náboru dětí do sportovních klubů a tělovýchovných jednot. „Například po loňském konání Olympijského parku Plzeň se do atletického klubu přihlásilo 600 nových dětí. To je úžasné číslo,“ sdělil radní pro podporu podnikání a sportu Michal Dvořák.

Judisté získali s otevřením nové haly Sportovního gymnázia Plzeň velmi dobré zázemí pro tréninky, v areálu se nachází upravená tělocvična speciálně pro judo. „Byl to pro nás skok o několik tříd, ten prostor je jak z jiného světa,“ přiznal Zdeněk Vlček.

Celkově si česká výprava přivezla ze šampionátu v Miami deváté místo. Výsledky dokazují, že se veteráni na závody velice dobře připravili. Kromě úspěchu Zdeňka Vlčka získali titul mistr světa Peter Babjak do 90 kilogramů a Lenka Königová do 78 kilogramů. Češi skončili na několika dalších druhých, třetích a pátých místech.

Text: Eva Kriegerová

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]