ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Posila hokejové Škody David Stach: Vím, že pozici v Plzni si musím vydobýt

REDAKCE

Hokejový útočník David Stach je jednou z posil extraligové Škody Plzeň pro příští sezonu. Kladenský rodák loni v dresu Rytířů zářil ve druhé nejvyšší soutěži - WSM Lize, kde s 25 góly a 66 přihrávkami překonal letitý rekord českobudějovického Václava Prospala v počtu získaných bodů v základní části soutěže. Teď se 24letý hokejista pokusí prosadit i modro-bílých barvách Škody.

"Bude to náročnější sezona než loni, přece jen, extraliga je o stupeň výš. Ale je jasné, že i tady se ode mě budou očekávat body. Na tlak jsem zvyklý a věřím, že se s tím poperu," uvedl David Stach, který v juniorském věku tři roky působil i ve finském klubu Lukko Rauma. Do české extraligy zatím jen nakoukl, jeden zápas si připsal ještě za Kladno v ročníku 2013/14 , v uplynulé sezoně nastoupil jednou za chomutovské Piráty. Teď by měl přidat daleko vydatnější porci utkání.

V úvahách trenérů zatím figurujete na postu středního útočníka s kapitánem Ondřejem Kratěnou a Tomášem Svobodou na křídlech. Je to velká výzva?
Nechci předbíhat. Je jasné, že pozici v Plzni si musím teprve vydobýt. Vždycky jsem byl víc nahrávač než střelec. Vím, že dokážu být platný v přesilovkách, snad v nich dostanu šanci. Uvidíme, jak příští sezona bude vypadat.

Ta minulá pro vás byla životní, překonal jste bodový rekord druhé nejvyšší soutěže. Ale play-off za Kladno jste dohrával se zraněním, pak šel s kolenem na operaci a do přípravy Plzně jste se zapojil se zpožděním. Už je koleno v pořádku?
Koleno drží, je v pohodě. Ale dostal se do něj zánět, nějakou bakterii. Musel jsem pak brát antibiotika, tím se můj příchod do Plzně zpozdil. Ale v červnu už jsem byl s týmem na prvním cyklistickém soustředění na Šumavě. Předtím jsem tři měsíce nedělal nic, už jsem chtěl začít.

A rovnou cyklistickými výšlapy na horách. Jak jste to zvládal?
Nejsem na kolo v letní přípravě moc zvyklý. Každý večer jsem se modlil, abych to přežil, ale zvyknete si. Když jsem absolvoval letní přípravy ve Finsku, bylo to také strašně náročné. Tam se pro změnu hodně běhalo. Skoro stejně, jako se tady jezdí na kolech.

Proč jste si vlastně k přestupu z Kladna vybral Plzeň?
Měl jsem i další nabídky, ale s Plzní jsme se začali bavit už někdy loni v listopadu. Z toho jednání jsem měl ten nejlepší pocit, byl jsem v kontaktu s Tomášem Vlasákem i Martinem Strakou a bylo to super. Plzeň hraje útočný hokej, je to hodně o bruslení, to by mi mělo sedět. Škodovku jsem pak sledoval a v play-off předváděla skvělé výkony. Nebylo co řešit. I když jsem vlastně poprvé přešel do týmu, kde jsem nikoho neznal. Jen obránce Michal Moravčík v minulé sezoně pár utkání odehrál v Kladně. Ale složité to nebylo, s klukama jsme se seznámili rychle.

V Kladně naopak loni působil i plzeňský odchovanec Tomáš Pitule. Hodně jste s ním konzultoval, co vás na západě Čech čeká?
S Pytlákem jsem velký kamarád, probrali jsme toho hodně. Poradil mi, kde co v Plzni najít, samozřejmě jsme spolu už zašli i na pivko.

Budete v Plzni bydlet, nebo zvolíte dojíždění z Kladna?
Kdepak, mám tady byt, kde budeme s přítelkyní a malou dcerkou Adélkou. Je jí rok a půl. Přiznávám, že jsem se rodičovství trošku bál, ale je to veliká radost. Na Kladně malá chodila skoro na každý zápas, určitě bude fandit i v Plzni.

Čekají vás také zápasy v Champions League proti Nitře a Stavangeru. Těšíte se na ně?
Trošku jsem doufal, že do skupiny dostaneme i Lukko Rauma, to by pro mě mělo velký náboj. Ale samozřejmě se těším, Ligu mistrů hrají skvělé evropské týmy, pro nás to bude dobré srovnání. Čekají nás mistři Slovenska a Norska, jsou to kvalitní soupeři. Nikdy jsem takovou soutěž nehrál a doufám, že neudělám ostudu.

Když jste zmínil Finsko, zvládl jste se tam naučit jejich těžký jazyk?
Dorozumím se. Ale když mluvím sám, tak asi jako Vietnamec v Česku ... (směje se)

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]