ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Plzeň zdolala olympijskou štafetu Cesta do Ria, je připravena otevřít Olympijský park

REDAKCE


Poslední kilometry z pomyslné trasy Plzeň – Rio de Janeiro v délce 9 800 kilometrů zdolali Plzeňané a turisté ve speciálním stanu na náměstí Republiky, na sportovních trenažérech se denně vystřídaly desítky lidí, kteří se tak aktivně připojili k podpoře sportovců reprezentujících Českou republiku na 31. letních olympijských hrách. Štafetu do brazilského Ria slavnostně zakončil atraktivní program s ukázkou latinského a orientálního tance, kubánské salsy nebo brazilské samby. V posledních dnech štafety rozdali organizátoři téměř sto triček s logem Olympijského parku Plzeň, stačilo pobýt na jakémkoli trenažéru 50 minut nebo ujet pomocí GPS trackingu 50 kilometrů.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo ujet vzdálenost 9 800 kilometrů, i když jsem zpočátku nebyl takový optimista. Poděkování patří všem, kteří ke zdolání štafety přispěli. Doufám, že se nám podaří rozhýbat další Plzeňany a přimět ke sportu především děti a mládež,“ uvedl radní města Plzně pro oblast podpory podnikání a sportu Michal Dvořák. „Těší mě, že město Plzeň podporuje sport a že na tento projekt dokázalo najít finanční prostředky,“ doplnil ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas.

„Cesta do Ria trvala přesně 33 dnů, zpočátku jsem moc nevěřil tomu, že jsme schopni ušlapat téměř deset tisíc kilometrů, ale vše se povedlo a jsem za to velmi rád. Celkově se zapojilo téměř dva tisíce Plzeňanů, což mě velmi těší,“ řekl triatlonista a šéf štafety Přemysl Švarc. Dodal, že absolutním rekordmanem se stal Martin Mňahončák, který využil letní prázdniny ke sportování a každý den na cyklistickém trenažéru ujel desítky kilometrů.

Přibližně do poloviny pomyslné trasy dojeli lidé 12. července, na konci dne se grafický ukazatel zastavil na čísle 4 892 kilometrů. Celkově se na cyklistickém, veslařském nebo eliptickém trenažéru vystřídalo téměř 1 300 lidí, někteří přispěli ujetými kilometry opakovaně. Nejvíce návštěv zažil štafetový stan ve čtvrtek 30. června, kdy k Cestě do Ria přidalo ujeté kilometry 128 lidí. Rekordní z pohledu dosažené vzdálenosti byla sobota 16. července, kdy členové štafety zdolali 974 kilometrů. Velkou měrou se na tom podílela skupina cyklistů s GPS trackingem. Obecně byl největší zájem o cyklistický trenažér.

Plzeň zdolala olympijskou štafetu Cesta do Ria, je připravena otevřít Olympijský park

Olympijskou štafetu Cesta do Ria odstartovala Plzeň 28. června, první kilometry urazili představitelé města v čele s primátorem Martinem Zrzaveckým a skupina plzeňských sportovců, mezi nimiž byli plavci Tereza Polcarová, Dominik Polcar a Nikol Žůrková, atletka Jana Reissová, triatlonista Přemysl Švarc a olympionici z roku 1972 házenkář Vladimír Jarý a hokejista Vladimír Bednář.

Cílem štafety Cesta do Ria byla aktivní podpora českých sportovců i upozornění na připravovaný Olympijský park Plzeň. Ten se slavnostně otevře 5. srpna ve 20 hodin v prostoru za OC Plzeň Plaza, fungovat bude po celou dobu konání olympijských her, tedy až do 21. srpna. Lidem nabídne přenosy z olympiády na velkoplošnou obrazovku, prostor pro fandění i doprovodný program v podobě koncertů a dalších akcí. V prostoru za řekou Mží si lidé mohou zasportovat v 11 sektorech rozdělených do 54 sportovních odvětví. Připraven je také rodinný program nebo ranní cvičení Vstávej s Olympijským parkem Plzeň, které může široká veřejnost využít zcela zdarma. Více informací k Olympijskému parku Plzeň je k dispozici na www.sport.plzen.eu.

Text: Eva Kriegerová

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]