ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Plzeň dá dotaci na nákup terčovnic, budou na prestižní událost v para lukostřelbě

REDAKCE

Plzeň poskytne dotaci 600 tisíc korun na nákup nových terčovnic potřebných pro konání Mistrovství Evropy v para lukostřelbě. Zásadní prestižní kontinentální akce, na niž přijede až 450 účastníků z většiny evropských zemí, se v Plzni uskuteční od 11. do 19. srpna 2018. Divácky nejatraktivnější část závodů, tedy samotné finále, by se mohlo konat na náměstí Republiky, což nyní vyjednávají pořadatelé. Plzeň bude jedním z hlavních partnerů události.

„Terčovnic potřebujeme celkem 50 kusů, nejde jen o rámy, ale hlavně o jejich výplně, přičemž se pohybujeme v částce 600 až 800 tisíc korun. Díky dotaci města tak nakoupíme buď všechny, nebo většinu terčovnic,“ řekl Roman Suda, předseda organizačního výboru. 

Klíčové sportovní vybavení musí být standardizované a pořadatelé počítají s tím, že terčovnice po ukončení mistrovství předají k užívání plzeňským lukostřeleckým klubům. „Tím si tyto kluby vylepší svou sportovní infrastrukturu a budou navíc konkurenceschopné při pořádání velkých lukostřeleckých akcí,“ vysvětlil radní města Plzně pro oblast podnikání a sportu Petr Chvojka. Ten považuje možnost Plzně hostit mistrovství za obrovskou sportovní událost, a to i s ohledem na to, že se Mistrovství Evropy v para lukostřelbě dosud v České republice nekonalo.

„Český lukostřelecký svaz požádal Světovou lukostřeleckou federaci o pořadatelství před třemi lety. Za destinaci přitom zvolil Plzeň, a to nejen proto, že se profiluje jako město sportu, má strategickou polohu ve vztahu k pražskému letišti a je atraktivní metropolí s dostatečně velkým zázemím nutným pro pořádání takové akce. Důvodem je i to, že v Plzni aktuálně působí tři lukostřelecké oddíly, z nichž jeden se zabývá čistě para lukostřelbou, jde o Tělovýchovnou jednotu zdravotně postižených HALMA, v níž je aktuálně 15 střelců,“ uvedl Roman Suda. V českém týmu by měli být na evropském mistrovství zastoupeni i dva plzeňští reprezentanti, a sice Karel Davídek a Jaroslav Zelenka.

Mistrovství Evropy v para lukostřelbě bude mít dvě části. Kvalifikace, při níž střílejí všichni závodníci najednou, se uskuteční od 12. do 17. srpna 2018 na novém hřišti TJ Slovan Spoje ve Skvrňanech. Finále, tedy hlavní show pro veřejnost, by se měla konat 18. a 19. srpna 2018. „Jednáme o tom, aby to bylo na náměstí Republiky, tedy v samém centru města,“ doplnil Roman Suda. Celkové náklady jsou odhadnuty na 11 milionů korun, část si uhradí týmy, část nákladů pokryje startovné. Pořadatelé tak musí zajistit zhruba tři až čtyři miliony korun. O podporu kromě města Plzně požádají také na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, osloví Plzeňský kraj i další subjekty.

„Důvodem, proč Plzeň uvolnila peníze na nové terčovnice už letos, jsou dlouhé dodací lhůty materiálu pro jejich výplň,“ doplnil Jiří Michalík, vedoucí Odboru sportu Magistrátu města Plzně. Poskytnutí dotace schválili zastupitelé města na svém jednání dne 26. října 2017.

Text: Eva Barborková

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]