ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Plním si bundesligový sen, pochvaluje si házenkář Roman Bečvář

REDAKCE

O plzeňský mistrovský hattrick házenkář Roman Bečvář přišel. V sezoně, kdy Talent vybojoval první ze tří titulů v řadě, totiž zamířil do německého Rostocku, kde hrál druhou nejvyšší soutěž. Ale letos už si český reprezentant plní bundesligový sen, před sezonou posílil Lipsko, účastníka nejprestižnější házenkářské soutěže světa.

„Tohle angažmá je můj splněný sen. Něco už mám odehráno, nabral jsem zkušenosti, teď se je snažím zúročit a posunout se ještě dál,“ říká 27letý plzeňský odchovanec. Mimochodem, sám se v narodil v německém Hagenu, kde jeho stejnojmenný otec a dlouholetý reprezentant léta působil. Na podzim se ale Bečvář junior na skok vrátil i do Plzně. S českým národním týmem slavil v říjnu v městské hale na Slovanech vítězství nad Makedonií v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy.

Těšil jste se hodně na návrat do známých míst?
Hala prošla rekonstrukcí, hodně se změnila. Ale jinak je vše při starém. Strašně jsem se těšil, vždyť jsem toho v Plzni odehrál hodně. A především je i kousek od domova, vlastně jen pár metrů. Atmosféra byla skvělá, fanoušci halu vyprodali. A já mohl mít v hledišti celou rodinu, to se také nepovede každý den. Jsem rád, že jsem se na chvíli mohl vrátit a že jsme se divákům odvděčili vítězstvím.

Byl jste před utkáním trošku nervózní?
Člověk už má něco za sebou, takže to byla ta zdravá, dobrá nervozita. Snažil jsem se maximálně soustředit na svůj výkon. A když hrajete v domácí hale a vnímáte, jak vás lidi povzbuzují, každá akce, každý gól vás neuvěřitelně nastartuje. Já si to užíval.

Navíc Makedoncům jste chtěli vrátit předchozí vyřazení z baráže o světový šampionát. V odvetě ve Skopje vám scházel jediný gól a i mezinárodní házenkářská federace výkon rozhodčích označila za skandální a vyřadila je posléze z listiny pro olympijské hry v Riu. Měli jste na soupeře velkou „pivku“?
Všichni víme, jak jsme tam prohráli a proč. Křivda v nás zůstala, dostat se na mistrovství světa se může povást třeba jen jednou za život. Samozřejmě jsme jim měli co vracet a to se povedlo. Doufám, že ve skupině o Euro tentokrát zvládneme i odvetu na jejich půdě.

Pojďme k bundeslize. Jak jste spokojený v Lipsku? Je to velký rozdíl oproti druhé bundeslize?
V Rostocku jsem předtím zažil dva trenéry včetně českého kouče Rastislava Trtíka. Ten kladl velký důraz na fyzickou přípravu. To se mi v Lipsku hodilo, dostal jsem se do bundesligového tempa docela rychle, i když to ze začátku bylo těžké. Je to přece jen o úroveň výš a vím, že na sobě pořád musím pracovat. V každém bundesligovém týmu jsou neskutečně zkušení hráči a není jednoduché se prosadit.

Začátek sezony se týmu povedl, pohybovali jste se okolo pátého místa v tabulce. Je to velké překvapení?
Loni bylo Lipsko nováčkem a sezonu zvládlo slušně. Ale po tom vstupu do letošní sezony zavládla v klubu neuvěřitelná euforie. Němci jsou takoví, že chtějí pořád výš a výš. Ale máme zároveň rozumného manažera, který se drží při zemi a nestaví před nás nesplnitelné cíle. Jdeme postupnými kroky, radujeme se z každého vítězství. Dobře víme, že sezona bude ještě dlouhá a stát se může všechno.

Z Lipska je to do Plzně přece jen blíž než z Rostocku, i to je pro vás důležité?
Jednoznačně. Z Rostocku jsem to měl domů nějakých 700 kilometrů, teď je to ani ne polovina. Cesty jsou dobré, mám rodinu, takže to všichni uvítali. I rodiče se teď za námi do Německa dostanou častěji.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]