ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Pech se na Barumce se snažil držet krok s továrním teamem

REDAKCE

V neděli ve Zlíně skončila slavná Barum Rallye Zlín, kde posádka Pech – Uhel s MINI vybojovala skvělé druhé místo v absolutní klasifikaci.

Jako obhájci loňského vítězství přijížděli do Zlína Václav Pech jun. s Petrem Uhlem s EuroOil – invelt teamem. Zde se o uplynulém víkendu uskutečnil nejvýznamnější motoristický závod sezony, slavná Barum Czech Rallye. Kompletní domácí špička byla tentokrát doplněna mnoha závodníky zvučných jmen se zkušenostmi z Mistrovství Evropy i ze světa. Pech s Uhlem vyrazili do bojů s touto smečkou dravců se svým osvědčeným, ale již 5 let starým, MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo a vstup do soutěže se jim povedl na výbornou. „Podařilo se nám vyhrát úvodní rychlostní zkoušku ve Zlíně, která byla obklopená desítkami tisíc diváků. Atmosféra byla nepopsatelná, a i přesto, že máme na hlavách helmy, a ve voze je obrovský hluk, tak fandění diváků a troubení na trubky pronikalo až k nám. Vyhraná rychlostní zkouška hned na začátku nás pořádně povzbudila,“ popisuje vstup do soutěže Václav Pech jun.

Opravdová Barum Rallye ale začíná až sobotními rychlostními zkouškami v okolí Zlína a i zde se  Pechovi s Uhlem dařilo. Na druhé rychlostní zkoušce je trochu zpomalila velká havárie Francouze Consaniho startujícího minutu před nimi, která přes děsivě zničený automobil Citroen DS3 R5 dopadla naštěstí dobře. „Po celou dobu Barumky bylo sucho a to i v lesních úsecích kdy jindy bývá mokro a vytahané bláto. Díky tomu se jelo neskutečně rychle a snad nikdy jsme nejeli tak rychlou Barumku. Snažili jsme se držet tempo s Honzou Kopeckým na nové Škodě R5 a i když nám trochu poodjížděl, byli jsme s druhým místem za perfektně vyzbrojeným továrním teamem spokojeni. Smečku pronásledovatelů v čele s Kajetanowiczem, který jede s velkou reklamou polského LOTOSu (obdoba českého Čepra), jsme drželi za sebou,“ dodává k průběhu Barum Rallye Václav Pech jun.

Velkým soupeřem pro všechny posádky bylo při letošní Barum Rallye také nepříjemné horko, které provázelo celou soutěž. „Pocity v autě bych přirovnal k běhu v sauně. Teploměr v počítači umístěném na podlaze rozpálené od výfuku nám ukazoval vnitřní teplotu 72 stupňů a některé z displejů v autě zahlásily chybu a v tom vedru se vypnuly. Sáhli jsme si doslova na dno svých sil, a jet v těchto podmínkách tak vysoké tempo je dost náročné,“ říká Václav Pech jun.

K chybě tak nebylo po celou dobu rallye vůbec daleko a Pech s Uhlem se o tom přesvědčili kousek od cíle dvanácté rychlostní zkoušky, kde s jejich MINI v zatáčce udělali hodiny a posádka tím ztratila 12 vteřin. „Na třetího Kajetanowicze jsme měli náskok 25 s, který se ale touto chybou snížil na polovinu a museli jsme naši pozici začít urputněji bránit.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]