ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Paralympionici z Ria navštívili plzeňskou radnici, přivezli vybojované medaile

REDAKCE


Účastníci Letních paralympijských her v brazilském Rio de Janeiru navštívili ve čtvrtek 24. listopadu plzeňskou radnici, za jejich výkony a reprezentaci Plzně a České republiky jim poděkovali primátor města Martin Zrzavecký a radní pro sport Michal Dvořák. Česká paralympijská výprava přivezla z Ria sedm medailí, mezi sportovci byly i nadějné talenty z Plzně.

„Velice si vážíme vaší práce a toho, co děláte. I když nejste všichni z Plzně, poděkování patří všem. Jste vzorem pro ostatní a chtěl bych vám popřát zdraví a úspěchy ve vašich sportech. Obecně je společnost nemocná, potřebuje hodnoty a přesně vy lidem takové hodnoty dáváte. Za to vám moc děkujeme,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. Radní pro oblast podpory podnikání a sportu Michal Dvořák také poděkoval za vybojované úspěchy, za reprezentaci České republiky a upozornil, že pozice města se momentálně mění, více se nyní Plzeň zaměřuje na sport, podporuje ho, což je do budoucna velmi důležité.

Přijetí na radnici se zúčastnili Plzeňané Michal Vimmer a Karel Davídek, oba jsou perspektivní mladí sportovci oddílu TJ Halma Zbůch s nadějí účastnit se her v Tokiu v roce 2020. Michal Vimmer se věnuje atletice, mezi jeho disciplíny patří běh na 100 metrů, koule, disk a oštěp. Karel Davídek se jen těsně na paralympiádu v Riu nekvalifikoval, vybojoval však stříbro na Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě. Zástupci Plzně poděkovali také nadějné atletce Evě Berné, která z Ria přivezla bronzovou medaili ve vrhu koulí. Bronz vybojoval i Jiří Suchánek ve stolním tenisu. Sportovci na radnici přišli se svým doprovodem, podpořil je také Roman Suda, předseda TJ Halma Zbůch a člen paralympijského týmu v Riu.

Protože mladí sportovci přiblížili zástupcům radnice i své životní osudy, došlo na děkovná slova nejen za účast na paralympiádě, ale i za to, co pro společnost a lidi podobně postižené sami dělají. Během setkání se diskutovalo o náročnosti tréninků, přípravě, která často intenzivně trvá i rok před olympiádou. Zajímavá byla diskuse o medailích, které sportovci přinesli. Pro handicapované jsou medaile opatřeny nejen Braillovým písmem, ale každá je i jinak ozvučena.

Kromě vyprávění zážitků z paralympijských her v Riu účastníci diskutovali o financování sportovců, jejich současných možnostech, o aktivitách města Plzně směřujících k podpoře handicapovaných v rámci sportovní činnosti, ale také dostupného bydlení. Aktuální snahou Plzně je například rekonstrukce sportovního areálu na Prokopávce, kde by celý prostor měl být bezbariérový. Příjemné setkání, v jehož průběhu došlo i na krátký video sestřih z paralympijských her v Riu, vyvrcholilo předáním dárků a podpisových karet sportovců.

Text: Eva Kriegerová

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]