ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

O titul nejlepšího sportovního dřevorubce ČR se závodníci utkají na náměstí Republiky v Plzni

REDAKCE

Sezóna dřevorubecké soutěže STIHL Timbersports letos připravila 7 kvalifikačních závodů v různých koutech republiky, které přinesly velmi vyrovnané souboje. Ovšem vrchol v podobě mistrovství ČR se bude teprve konat, a to 4. října přímo v centru Plzně na náměstí Republiky. Proti sobě bude stát nejsilnější možná konkurence včetně loňského vítěze a vicemistra světa Martina Komárka. Vstup na akci je ZDARMA.

Kvalifikační závody již přilákaly tisíce fanoušků do mnoha koutů republiky. Letos se v Plzni představí kromě obhájce loňského vítězství a vicemistra světa Martina Komárka například velmi dobře připravení finalisté CZECH SERIES Jan Holub a Martin Roušal, či obhájci druhého a třetího místa z loňského mistrovství Zdeňek Maťha a Jan Wáwrů. Z domácích se na mistrovství představí pravidelný medailista kvalifikačních závodů Jan Kamír a pokud si během zbývajících kvalifikačních závodů udrží své pozice tak i Ladislav Fikar a Josef Pavlíček. Velké finále se bude konat v neděli 4. října od 12 hodin na plzeňském náměstí Republiky, kde se ukáže, jestli bude někdo schopen ohrozit suverénní pozici Martina Komárka.

„Diváci mohou letos očekávat velice vyrovnané a napínavé souboje, jelikož výkonnost závodníků se s každým kvalifikačním závodem zvedá. Dle mého názoru rozhodne los dřeva a momentální nervozita závodníků, kterou může jak pozitivně tak i negativně ovlivnit skvělá atmosféra na plném plzeňském náměstí,“ láká na skvělou podívanou vicemistr světa a obhájce loňského vítězství Martin Komárek.

„Jsme velice rádi, že se taková akce jako je právě Mistrovství ČR může uskutečnit na tak krásném a jedinečném místě jako je plzeňské náměstí Republiky. Doufáme, že se náměstí zaplní a diváci nám pomůžou vytvořit skvělou atmosféru. Letos se navíc poprvé bude soutěžit ve formátu po vzoru MS, což znamená, že po prvních třech disciplínách budou vyřazeni 4 závodníci, po dalších dvou zbyde pouze 6 nejlepších a ti se utkají v poslední, divácky nejatraktivnější disciplíně Hot saw,“ dodává jeden z organizátorů Jan Brabec.

Ve finále se tak můžou fanoušci těšit na opravdu vyrovnané souboje, v nichž do poslední chvíli nebude rozhodnuto o vítězi. Mistr České republiky se navíc kvalifikuje do individuálního závodu na MS v polské Poznani. Ostatní závodníci mohou svými výkony také výrazně promluvit do složení české reprezentační štafety.

Dřevorubci budou prokazovat svoji zručnost, rychlost a přesnost ve všech šesti disciplínách. Jako první na ně čeká UNDERHAND CHOP, kdy musejí sportovci prokázat svoji zručnost v přesekávání ležícího kmene. Následují STIHL STOCK SAW, řezání klasickou motorovou pilou, a STANDING BLOCK CHOP, přesekávání stojícího kmene. Další výzvou se pak stane SINGLE BUCK, při kterém musejí závodníci předvést své dovednosti s ruční pilou. V disciplíně SPRINGBOARD se musejí vypořádat s přesekáváním kmene z prkna ve výšce a třešničku na závěr tvoří disciplína s názvem HOT SAW, řezání extrémně silnou pilou.

Více informací o tomto sportu naleznete na webových stránkách www.timbersports.cz.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]