ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

O motivaci nouzi nemám, hlásí trenér Talentu Šetlík

REDAKCE

Patřil mezi nejlepší světové pivoty, v kariéře si zkusil nejvyšší francouzskou soutěž v dresu pařížského Ivry i německou bundesligu ve Pfullingenu, za českou i československou házenkářskou reprezentaci odehrál 238 utkání včetně olympijského turnaje v Barceloně v roce 1992. S tehdejším Kovopetrolem Plzeň pak v letech 1998 a 1999 slavil domácí titul. Na skvělou hráčskou kariéru ale Martin Šetlík navázal i jako trenér. Třikrát za sebou dotáhl tým Talentu na český házenkářský trůn. Teď má před sebou další výzvu – v nové sezoně prodloužit plzeňskou nadvládu v domácí extralize.

„Všechny trenérské síly soustředím na Plzeň. Ani zahraničí už mě neláká, užil jsem si ho dost. Když jsem se vracel, chtěl jsem pomoci vrátit plzeňskou házenou tam, kam patří. Mezi českou špičku. To se povedlo, ale my se chceme stále posouvat dál a dál. Pokusit se prosadit i v pohárové Evropě,“ plánuje Martin Šetlík, který v srpnu oslavil 47. narozeniny.

Ani trochu po třech titulech v řadě neztrácíte motivaci, nejste přesycený?
Pro mě byl ten třetí titul nejtěžší ze všech. Od všech jsme slyšeli, že ho musíme získat, že je třeba završit zlatý hattrick. Jsem moc rád, že se nám to povedlo. A o motivaci strach vůbec nemám. Zase chceme titul obhájit. Zase chceme vyhrávat, být nejlepší. A všichni konkurenti nám to budou chtít znepříjemnit, nechtějí nás vidět na špici. To je to, co nás nabíjí.

Prodloužil jste smlouvu o další rok. Bude pro vás poslední v Plzni v roli hlavního kouče?

To teď vůbec neřeším. Mám smlouvu na další sezonu a pokud mě vedení neodvolá, tak ji také dokončím. Pak se uvidí. Já jsem si spíš říkal, že do téhle sezony se pokusím jít s větším nadhledem než dřív, ale los Poháru EHF mě zase rychle vrátil na zem. Takže házenou mám zase pořád v hlavě.

Do říjnového 2. předkola Poháru EHF jste dostali dánský Kolding, asi nejtěžšího soupeře, který byl na výběr. Je to velká komplikace v plánech probojovat se do základní skupiny poháru?

Víme, že to bude strašně těžké. Loni nás ve třetím předkole vyřadil jiný dánský klub Silkeborg, který se nakonec stal mistrem. Kolding skončil třetí, a i když tam po sezoně došlo ke generační obměně, je to ohromně silný tým. Ale zároveň máme tu loňskou zkušenost, víme, co nás čeká. Na soupeře se pečlivě připravíme. Klíčové bude, jak zvládneme první zápas v Dánsku.

I Plzeň prošla několika změnami, odešly i velké opory – brankář Motlík a spojka Linhart. Jak hodnotíte nové tváře v kádru Talentu?

Jsem moc rád, že se z Německa vrátil Honza Štochl. Jednak v roli brankáře, zároveň mého asistenta a kouče gólmanů. Začal s nimi pracovat velice intenzivně a myslím, že se to projevuje. Pro Karla Šmída i Filipa Herajta je to velký vzor, má jim co předat. Navíc v 41 letech zvládl celou přípravu bez omezení, je na tom výborně a určitě dostane prostor i na hřišti. Ze Zubří přišel pivot Kuba Šíra. Zkušený hráč, dobře připravený, je vidět, že v Zubří se házená dělá dobře. A máme i dva mladé Srby na spojce. Levák Mihajlo Mitic se jeví velice dobře, takovou pravou spojku jsme potřebovali. Navíc do kabiny zapadl bez problémů i charakterově. Luka Stojanovič je velice perspektivní střední spojka, může hrát ještě i za náš starší dorost a juniorku. Má velkou perspektivu.

Je současný kádr Plzně silnější než ten loňský?
Z hráčů cítím chuť pracovat. Mají motivaci, jinak by ani nemohli chodit do haly trénovat. Já mám z týmu velice dobrý pocit. Ale jestli je silnější? To uvidíme na konci sezony.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]