ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

MČR dorostu a juniorů

REDAKCE

Čtyři zlaté, dvě stříbrné a dvě bronzové medaile přivezla letos mládež klubu AK Škoda Plzeň z Jablonce nad Nisou. Přičtou-li se k tomu dvě místa těsně pod stupni vítězů, může se letošní mistrovství mládeže  shrnout jako velmi úspěšné.
První zlatou získala Kateřina Skypalová v kladivu juniorek za hod dlouhý 61,94m. Kačka by ale vyhrála všemi svými změřenými pokusy a potvrdila tak její úžasnou letošní formu. Její výkon se stal i novým rekordem mistrovství. Podobně suverénní byla v tyči dorostenek Tereza Schejbalová, která skočila v novém osobním rekordu rovné 4 metry a tím splnila limit na ME juniorů v Grossetu a už je i samozřejmostí, že tím vylepšila svůj krajský rekord.


Napínavý bratrský souboj předvedli dorostenci Michal a Jakub Forejtovi, když se oba zúčastnili soutěže ve vrhu koulí a hodu diskem. První den šampionátu se víc vedlo Kubovi, když Michala v kouli převrhnul o 7cm (17,07m a 17,00m) a umístil se na třetí medailové pozici. Druhý den se situace převrátila a Michal vyhrál soutěž diskařů svým posledním pokusem dlouhým 58,21m. Kuba sice opět nedal Michalovi nic zadarmo, ale v závěru to stačilo na druhé místo za 56,75m.
Poslední zlatá medaile barev klubu AK Škoda Plzeň se urodila také v disku, tentokrát v juniorském. Petr Procházka vyhrál hned svým prvním pokusem dalekým 46,80m.
Tereza Jonášová byla po suverénním vítězství ve finálovém běhu na čtvrtce s překážkami  následně diskvalifikována a titul z loňského roku tím pádem neobhájila. Pátý nejrychlejší čas v Evropě, který zde zaběhla bohužel zhatila špatná technika přeběhu z jedné z překážek a zlatá medaile na krku se proměnila rázem v slzy na tváři. I to je bohužel někdy sport.


Stříbrnou medaili si na krk pověsil Filip Ličman, který ve finále 300m překážek smolně podlehl Jiřímu Pecharovi z pražské Sparty. Opět rozhodla ta poslední zlověstná překážka, se kterou se Filip nevypořádal podle představ.
Dorostenka Anna Suráková doběhla na třetí pozici v parádním finále běhu na 800m a je poslední medailistkou klubu AK Škoda Plzeň. O příčku hůře doběhla Sára Sumegová na půlce juniorek a stejně jako loni tedy končí čtvrtá.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]