ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

„Budu se soustředit jen na hokej,“ říká Richard Kristl

REDAKCE

Hokejové Klatovy mají svou hvězdu. Richard Kristl zapůjčený do spřáteleného klatovského týmu z HC Škoda Plzeň sbírá jeden bod za druhým. Ze sedmi zápasů jich má už 25 (14+11). Vynikající výkony mu vynesly nominaci do plzeňského áčka, kde hned v prvním zápase vstřelil gól. V rozhovoru pro městský sportovní portál hodnotí devatenáctiletý mladík své dosavadní úspěchy i neúspěchy i to jak s plzeňským radním Michalem Dvořákem trénoval box.

Plzeňský radní pro sport Michal Dvořák se pustil do boje s obezitou. Chystá kampaň, která se zaměří na hubnutí. Měl jste i vy v minulosti problémy s obezitou?

Myslím si, že to je skvělý nápad, protože opravdu obézních dětí přibývá každým dnem. Sám jsem v dětství býval trošku při těle, ale všichni říkali, ať jsem v klidu, že z toho vyrostu, protože mám hodně pohybu. Ale s váhou vlastně bojuji do teď. Stačí, když se týden nehlídám, a mám tři, čtyři kila nahoře. Snažím se to sledovat, abych se na ledě cítil dobře.

Jak moc je pro mladého hokejistu důležitá životospráva?

Já si myslím, že u hokejisty je nejdůležitější sebevědomí a čistá hlava. Když si člověk věří, tak se hraje mnohem lépe, než když je psychicky dole a má hlavu plnou blbostí. Ale životospráva je samozřejmě také velmi důležitý faktor, který mi bohužel občas chyběl. Ale sám vím, že když je člověk vyspalý a dobře zregenerovaný, tak se trénuje mnohem lépe, a s mnohem větší chutí. Moje strava vypadá pořád téměř stejně. Každý den se snažím dodržovat, abych jedl 5 krát denně, co nejvíce bílkovin. Samozřejmě ne vždy se to povede. Když mám zápas, tak ráno pouze snídám a pak už nejím nic. Takhle to mám naučené už pár let a vyhovuje mi to.

Je vám 19 let, svět okolo je plný lákadel. Co vy a diskotéky, restaurace, kluby?

Ano, to máte pravdu. Lákadel je opravdu spousty a nebudu nic nalhávat, párkrát jsem jim podlehl. To taky pošramotilo mojí pověst a oddaluje mi to vstup do profesionálního hokeje.  Občas se rád zajdu pobavit někam na diskotéku. Bohužel jsem měl ten problém, že když mě tam nějaký „kamarád“ uviděl, neváhal, udělal fotku a poslal trenérům a na vedení HC Škoda Plzeň. Samozřejmě to na mě vrhlo špatné světlo. A všechno už těžko vysvětluji. Nevím, jestli mi to někdy odpustí, i kdybych dal třeba sto gólů za sezonu. Teď když už jsem nakoukl do seniorského hokeje, chápu, že diskotéky a lákadla si musím na nějakou dobu odříct. Chci se živit tím, co mě baví, což je hokej. Budu se snažit všechny přesvědčit, že už jsem jiný člověk, a že jsem schopný vše obětovat hokeji.

Zvyšuje vaši atraktivitu u děvčat to, že jste hokejista?

Těžko říct, na to nedokážu odpovědět. Nevím, jak by na mě koukaly, kdybych hokejista nebyl. Já jsem hlavně spokojený s přítelkyní, se kterou budeme mít za chvíli tříleté výročí.

Váš koníček je i box. Můžete nám přiblížit vaše začátky?

Začalo to vlastně loni, kdy jsem byl kvůli jednomu incidentu vyřazen z kádru juniorů.  Někteří "kamarádi" na mě donášeli tak dlouho špínu, až mě trenér vyhodil z týmu. Do dneška si stojím za tím, že neprávem. Dál bych to nerozebíral. Poté mi zavolal Michal Dvořák, jestli nechci začít chodit boxovat k němu do posilovny, že je to výborné na fyzičku, že budu lépe připraven na nastávající sezonu. Neváhal jsem a souhlasil. Takže jsem k němu začal chodit do posilovny. Tam mě začal trénovat Radek Seman, kterému musím poděkovat, protože mi sestavil tréninkový plán přesně tak, aby to bylo co nejlepší pro hokej. I když to byla občas velká dřina a odříkání, tak jsem moc rád za to, že jsem to absolvoval a vydržel. Po hokejové stránce mi to hrozně moc pomohlo. Ne nadarmo se říká, že všechno zlé, je k něčemu dobré. Hrozně mě mrzelo, že jsem se nemohl zúčastnit loňského play-off v juniorech. Postupem času jsem za to i rád, protože si myslím, že čtyřměsíční dřina u Michala Dvořáka a Radka Semana mi dala mnohem více do budoucna, než zmiňované vyřazovací boje.

Jaký byl Michal Dvořák hokejista?

Michala jsem na ledě sledoval, dokonce jsem s ním byl i párkrát loni na tréninku, než ukončil kariéru. Michal byl vždycky obrovský bojovník. Získal spoustu puků a faulů. Nebyl to hráč, co by góly rozhodoval každý zápas, ale vždy do toho dával srdce a bojoval pro tým, bez hráčů jako je on, by se žádný tým neobešel. A takový je a bude celý život. Ať už jako hokejista nebo radní.

Teď trénujete v Klatovech. Pavel Vostřák je s vaší hrou velice spokojený. Jaký je Pavel Vostřák trenér?

Já si myslím, že Pavel bude v budoucnu velmi úspěšný trenér. Prošel si jako hráč spoustu kluby, a to i zahraničními, což si myslím, že mu v budoucnu v trenérské kariéře hodně pomůže, protože ty zkušenosti zkrátka a jednoduše v knížkách nenačtete.

Sám jste skvěle zasáhl do posledního extraligového zápasu, v Hradci jste dal první gól za HC Škoda Plzeň. Co uděláte proto, aby vás extraligoví trenéři nespustili ze svého hledáčku?

Bylo to super, vždycky jsem o tom snil, že dám gól hned v prvním zápase extraligy a nakonec se to povedlo. A proto, abych se vrátil do kádru, upravím životosprávu a začnu opět chodit na box. Chci být na hokej co nejlépe fyzicky připravený. Budu se snažit odvádět v Klatovech 100% výkony a pokusit se nasbírat co nejvíce bodů.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]