ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Bikesharing v Plzni

REDAKCE

Bikesharing Plzeň

Červených kol stojících různě po Plzni jste si už všichni někdy určitě všimli. Možná i víte, že se jedná o jízdní kola spolku Kolemplzne.cz, který je spravuje a zabezpečuje jejich výpůjčku kdykoliv a kdekoliv. Ale už jste jejich služeb někdy využili? Pokud ne, tak je tenhle článek právě pro vás.  A třeba hned zítra můžete při cestě do práce či školy dát přednost kolu před autem či autobusem a udělat navíc něco i pro své zdraví.

Bikesharing v Plzni funguje vždy od března do listopadu. Jezdit můžete po celé Plzni, stačí se jen zaregistrovat a zaplatit jeden z nabízených tarifů, ověřit svou totožnost či složit vratnou zálohu ve výši 1500 Kč. V nabídce jsou tři tarify. Jednodenní za 40 Kč, měsíční za 130 Kč, a pokud máte v plánu jezdit celou sezónu, tak můžete využít roční tarif za 600 Kč. Maximální doba výpůjčky konkrétního kola je 6 hodin. Ideální je tedy dojet si tam, kam potřebujete, kolo vrátit a na cestu zpátky si půjčit zase další. Kolo tak bude k dispozici i dalším uživatelům.

A jak si kolo půjčit? Možnosti jsou dvě. Jednak se můžete zaregistrovat, vytvořit si účet a po aktivaci účtu si najdete na mapce v aplikaci nejbližší volné kolo. Poté jen opíšete kód pod sedadlem vybraného kola a v aplikaci se vám následně objeví kód na odemknutí zámku a vy můžete vyrazit. Když nebudete kolo potřebovat, jednoduše ho vrátíte opět pomocí webové aplikace. Na mapce označíte místo, kde jste kolo zaparkovali, a pro snadnější lokalizaci zadáte ještě číslo nejbližšího sloupu veřejného osvětlení. Všechny sloupy veřejného osvětlení jsou běžně opatřeny štítky, na kterých naleznete požadované číslo.

 A když nemáte zrovna přístup na internet, lze kolo vyhledat, půjčit a vrátit i pomocí esemesky. Opět však musíte mít vytvořený účet a zaplacený vybraný tarif. Pro vyhledání nejbližšího kola pošlete esemesku s číslem nejbližšího sloupu veřejného osvětlení a zpět obdržíte zprávu s adresou dvou nejbližších volných kol. Vyhledáte kolo a opět zašlete zprávu s číslem kola uvedeným pod sedadlem, systém vám poté odešle kód pro odemknutí zámku a můžete jet. Vrácení kola probíhá obdobně, jen zase zašlete zprávu s číslem sloupu veřejného osvětlení, který je v blízkosti místa, kde jste kolo zaparkovali a bezpečně zamkli.

bikesharing Plzeň

Jízdní kola můžete vrátit kdekoliv na ulici na území města Plzně, jen nesmí bránit chodcům či provozu. Ideální je však parkovat kola ve veřejných stojanech.

Více informací o bikesharingu v Plzni, možnost registrace a přesný postup pro výpůjčky či vrácení jízdního kola naleznete na webových stránkách kolemplzne.cz

A jak pojedete zítra do práce? :-)

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]