ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Atleti AK Škoda Plzeň v reprezentačních barvách

REDAKCE

Léto 2017 bylo z hlediska reprezentačních startů pro plzeňskou Škodovku nadmíru povedené. Celkem sedmička atletů klubu AK Škoda Plzeň se letos zúčastnila velkých mezinárodních závodů a hájila české barvy na poli mistrovství světa a mistrovství Evropy. Největší radost nám zajistila juniorka Kateřina Skypalová, která se stala mistryní Evropy.

První v řadě velkých událostí bylo MS do 17 let, na které odletěli do keňského Nairobi tři zástupci AK Škoda Plzeň. Jmenovitě Jakub a Michal Forejtovi a Filip Ličman. Jakub s Michalem oba usilovali o finálová umístění mezi světovou top dvanáctkou. V cestě do vytouženého finále jim však stála náročná kvalifikace, se kterou si bohužel ideálně poradil jen jeden z bratrů. Kuba postoupil do finále pátým nejdelším hodem kvalifikace a ve finále si pokusem dlouhým 57,44m zajistil úžasné šesté místo. Naproti tomu Michal skončil těsně před branami finále a po hodu dlouhém 54,29m mu na dvanáctku finalistů chybělo pouhých 20cm. K Michalovi je nutno podotknout, že to byl jeden z jeho nejméně vydařených závodů sezony a s letošním nejlepším výkonem za 59 metrů měl jistě vyšší cíle.

Ještě o něco smolněji skončilo mistrovství světa pro Filipa Ličmana, který se ve své životní formě zranil během rozcvičování na svůj rozběh čtyřstovky s překážkami.

Další reprezentační zastávkou se stalo Mistrovství Evropy do 22 let v polské Bydhošti, kterého se zúčastnil za AK Škoda Plzeň talentovaný sprinter Jiří Kubeš. Ten splnil nominační kritéria jak pro start na 200m, tak pro start na 110m překážek. V zájmu účasti v reprezentačních štafetách však bylo rozumné si vybrat jen jednu z těchto disciplín a Jirka si vybral dvoustovku, kterou letos na MČR v Třinci prolétl v čase 21.20s a umístil se na třetím místě. V rozběhu na ME však za svým nejlepším výkonem zaostal o 11 setin a čas 21.31s už ho do semifinálových bojů nepustil. Jiří Kubeš se umístil na konečném 18. místě.

Poslední velkou červencovou událostí se stalo ME do 19 let v Grossetu při západním pobřeží Itálie. Zde měl tentokrát atletický klub trojnásobné dámské zastoupení. Pro jednu ze tří zlatých medailí české výpravy dosáhla Kateřina Skypalová v hodu kladivem. Kačka je suverénní lídr evropských juniorských tabulek a s touto pozicí se vypořádala tím nejlepším možným způsobem. Jejím třetím pokusem dolétlo kladivo až na 64,78m a na to žádná ze soupeřek nedokázala odpovědět. Kačka se tak stala novou mistryní Evropy juniorek a gratulace patří i trenérce Lucii Plašilové za fantasticky odvedenou práci.

Mezi tyčkařkami se představila věkem stále dorostenka Tereza Schejbalová, která skočila solidních 390cm a mezi staršími soupeřkami obsadila dělenou 17. pozici. Pro Terezu to byla první velká akce a potřebná zkušenost do budoucna.

Poslední třetí závodnicí zde byla Tereza Jonášová, která skončila těsně před branami semifinále, když obsadila mezi čtvrtkařkami překážkářkami 18. příčku. Ambice byly vyšší, ale čas 60.88s nejspíše odpovídal nasazení v první dráze a podmínkám panujícím na stadionu.

Obrovské díky patří všem atletům a trenérům, kteří mají lví podíl na těchto úspěších a samozřejmě i partnerům klubu, bez kterých byt toto vůbec nebylo možné.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]