ZAVŘÍT
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
TRENÉŘI
a instruktoři
VÝHODY
na sportování
23% lidí nemá s kým sportovat
Jak ti pomůže SportCentral?
Prohlédni si, kdo hledá kamarády
Uveď, koho hledáš ty
Domluvte se, kdy a kde se potkáte
Sportujte společně
Zorganizuj svůj tým nebo partu
Jak ti pomůže SportCentral?
Komunikace mezi členy
Organizace tréninků, zápasů,...
Nábor nových členů
Místo pro fotky, dokumenty,...
Rezervace a výběr sportoviště bez námahy?
Zkus SportCentral.
Největší přehled sportovišť v ČR
Rezervuj svou aktivitu snadno, rychle a zdarma
Získej slevy a výhody
Vše zařídíš na jednom místě
Zjisti, co se koná ve tvém okolí
Jak ti pomůže SportCentral?
Vybírej ze stovek sportovních akcí
Turnaje, závody, tréninky a další
900 a více sportů
Zorganizuj i svoji vlastní událost
Vyber si svého trenéra
Jak ti pomůže SportCentral?
Sportuj pod zkušeným vedením
Trenéři, instruktoři, cvičitelé
Zjisti, s kým cvičí kamarádi
Objednej se
Přihlásit Registrovat
Přidat
Hledat
PARŤÁCI
na sportování
SKUPINY
týmy, kluby
SPORTOVIŠTĚ
největší český katalog
UDÁLOSTI
tréninky, turnaje
VÝHODY
na sportování
TRENÉŘI
a instruktoři

MAGAZÍN TV O nás
Odhlásit
Plzeň - sportovní přehled

Areál Prokopávka spravuje od nového roku TJ Lokomotiva. Naplnit halu nebude problém, říká její šéf Pavel Froněk

REDAKCE

Od nového roku se o sportovní areál Prokopávka, který je majetkem města, stará TJ Lokomotiva Plzeň. Ta již pečuje o městskou halu na Slovanech a loni v listopadu uspěla i ve výběrovém řízení o provozování areálu Prokopávka. Město s TJ Lokomotiva uzavřelo nájemní smlouvu na 13 let, zároveň by z městské pokladny měly plynout potřebné finance do oprav a modernizace celého areálu. K němu vedle haly, fotbalového hřiště a menší hrací plochy s umělým povrchem patří také restaurace a ubytovna.

"Po celkové prohlídce areálu se dá konstatovat, že v havarijním stavu jsou všechna zařízení - ubytovna, restaurace, hala, hřiště i zázemí. Technický stav odpovídá svému stáří, což je zhruba 40 let. Žádné větší opravy či modernizace za tu dobu prakticky prováděny nebyly," říká Pavel Froněk, předseda TJ Lokomotiva Plzeň.

S jakými prvními investicemi tedy počítáte v roce 2016 a na kolik by měly přijít?  

V letošním roce bychom chtěli zajistit především opravu kotelny a hlavních rozvodů topení, vody a kanalizace. Následovat budou opravy sociálního zařízení, šaten, střechy nad ubytovnou a z části i na sportovní hale. Celkový objem technického zhodnocení v letošním roce se bude  pohybovat kolem 4 milionů korun. Během roku se také bude projednávat budoucí podoba celého areálu včetně studie a projektové dokumentace.

Areál v uplynulých letech spravoval SSC Bolevec. Budou jeho členové - především fotbalisté a pozemní hokejisté - moci na stejném místě sportovat i pod vaším "velením"?
Samozřejmě, že ano. Budou ale muset respektovat pravidla a ceník pronájmů, jako je to i u jiných sportovišť v majetku města Plzně. Všichni nájemci, včetně nás jako provozovatele, mají stejné podmínky. Znamená to , že i my platíme za pronájem stejné peníze jako ostatní plzeňské sportovní kluby. Ať už je to na Slovanech nebo na Prokopávce. Prioritou na Prokopávce zůstane umožnit sportování klubům SSC Bolevec a nabídnout volné hodiny dalším sportovcům a občanům našeho města. 

Jaké další sportovní oddíly či školy by měly Prokopávku využívat? A počítá se s tím, že zde bude moci sportovat i veřejnost? 

Je potřeba si uvědomit, že nejdříve se musí Prokopávka skutečně opravit. Máme samozřejmě již v současné době řadu požadavků na pronájem - především sportovní haly. Převážně se jedná o tradiční sálové sporty. Registrujeme také řadu rekreačních skupin na sálovou kopanou a florbal. Naše databáze zájemců o pronájmy je skutečně široká. Naplnit halu na Prokopávce nebude žádný problém. Musí se také opravit travnaté hřiště pro fotbalisty a připravit výstavbu hřiště s umělým povrchem.

K areálu patří také restaurace a ubytovna. Počítáte zde s nějakými velkými změnami, jak by měly fungovat?

Tato zařízení určitě budou po své modernizaci v budoucnu zvedat kredit celého areálu. Naše představa je, že by měl sloužit především  sportovcům, jejich soustředěním, turnajům i ligovým utkáním.

Přesunou se na Prokopávku některé sportovní oddíly, které dnes působí v městské hale na Slovanech? A budou oba areály, které spravujete, nějak spolupracovat - například při velkých mládežnických turnajích v basketbalu, házené či volejbalu?

Nemyslím, že by se na Prokopávku někdo přestěhoval, spíš může svoji činnost rozšířit. Sportovních hal je v Plzni stále nedostatek a zprovoznění této haly by mohlo alespoň částečně vyřešit tento problém. Věřím, že tuto možnost uvítají především lochotínské kluby.

Nový příspěvek

Pro přidání příspěvku se musíš nejdřív přihlásit nebo zaregistrovat

ODEBÍRAT ČLÁNKY E-MAILEM

Pravidelný přísun informací o sportování v Plzni

Ahoj, když si u nás vypneš blokování reklam, umožníš poskytovat SportCentral i nadále zdarma. Děkujeme za zvážení :-)[x]